Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 07. 2021. 13:49   >>  13:58 3

OBJAVLJEN POZIV

Socijalni bonovi za najugroženije

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja objavilo je Javni poziv za obezbjeđivanje vaučera za trgovinu prehrambenih proizvoda , takozvanih socijalnih bonova.

Socijalni bon je projekat Ministarstva finansija i socijalnog staranja, koji nastavlja pravac dosadašnje politike, godine socijalne pravde.

“Namijenjen je građanima u stanju socijalne potrebe koji će u vrijednosti od 30, 50 i 100 eura moći da kupe u marketu koji bude izabran na Javnom pozivu, robu u toj vrijednosti”, objašnjavaju iz Ministarstva.

Vlada, kako kažu, ostaje posvećena boljitku života građana i uprkos ukupnom rastu troškova života, učiniće sve da kao društvo istrajemo u namjeri da se kriza ne osjeti u onoj mjeri u kojoj nam to brojke i statistika pokazuju.

“Vlada Crne Gore intenzivno razmatra dodatni niz kriznih mjera, koje bi bile vremenski ograničene I koje bi dovele do regulacije i snižavanja maloprodajnih cijena osnovnih životnihnamirnica. Na tom putu, neophodna je zajednička saradnja svih nas, a ovim projektom potvrđujemo da kao odgovorna Vlada i odgovorne kompanije možemo zajedno spriječiti porast siromaštva najugroženijeg dijela stanovništva”, navodi se u saopštenju.

Učesnici Javnog poziva mogu bitiprivredna društva, odnosno preduzetnici koji:su registrovani u Centralnom registru privrednih subjekata za obavljanje djelatnosti trgovine prehrambenim proizvodima;posjeduju dokaz o uredno izmirenim obavezama u pogledu poreza i doprinosa;daju Izjavu u pisanoj formi da će sami vršiti štampu i distribuciju vaučera.

“Uz prijavu na ovaj Javni poziv privredna društva odnosno preduzetnici dužni su da dostave: Rješenje da je privredno društvo, odnosno preduzetnik upisan u Centralni registar privrednih subjekata za obavljanje djelatnosti trgovine prehrambenim proizvodima; odgovarajući dokaz o uredno izmirenim obavezama u pogledu poreza i doprinosa; ovjerenu Izjavu da će vršiti štampu i distribuciju vaučera”, kazali sui z Ministarstva.

Rok za podnošenje prijava na ovaj javni poziv je osam dana od dana objavljivanja, odnosno zaključno sa 24. 07. 2021. godine.

“Pitanja u vezi ovog javnog poziva mogu se postaviti elektronskim putem na adresu: nina.delevic@mif.gov.me najkasnije do 23. 07. 2021. godine. “

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja će u roku od tri dana od završetka ovog javnog poziva, na internet stranici Ministarstva objaviti Listu privrednih društava, odnosno preduzetnika koji su  ispunili uslove predviđene ovim javnim pozivom.

“MFSS će u roku od 8 dana od dana objavljivanja Liste zaključiti ugovore sa privrednim društvima, odnosno preduzetnicima koji su ispunili uslove predviđene ovim pozivom”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније