Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

K. J.

24. 05. 2024. 10:30 >> 10:26
Čitaj mi:

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

Posađeno 30.000 sadnica u Plužinama, Nikšiću i Kolašinu

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima nastavlja planirane akcije pošumljavanja opožarenih i degradiranih površina, prilikom kojih će biti posađeno oko 300.000 sadnica iz naša tri rasadnika u Rožajama, Kolašinu i Baru, a u skladu sa planskim dokumentima.

Kako se navodi u saopštenju Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u područnoj jedinici Plužine, u skladu sa godišnjim planom uspješno završeno pošumljavanje odjeljenja 29, u Gazdinskoj jedinici „Vojnik – Brezna“.

"Tom prilikom je uz podršku i učešće lokalnog stanovništva iz sela Brezna, na površini od 1,79 ha, uspješno posađeno 4.500 sadnica smrče. U prethodnim danima i u Područnoj jedinici Nikšić takođe je uspješno realizovana akcija pošumljavanja u odjeljenju 10b, u Gazdinskoj jedinici „Javorak – Vojnik“. U sklopu ove akcije, službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima uspješno su zasadili 15.000 sadnica smrče na površini od 6 hektara", navodi se u saopštenju.

U područnoj jedinici Kolašin organizovana je akcija pošumljavanja u saradnji sa učenicima JU Srednja mješovita škola „Braća Selić“.

"Naime, u opožarenom odjeljenju 40a u Gazdinskoj jedinici „Vučje“, zajedno sa srednjoškolcima je kroz edukativnu akciju posađeno 500 sadnica. Osim ove akcije, u Područnoj jedinici Kolašin, aktivno se radi i na pošumljavanju odjeljenja 13a u Gazdinskoj jedinici „Rečinska Rijeka- Vranještica“, gdje će ovih dana biti završena sadnja ukupno 10.000 sadnica", piše u saoštenju.

U narednim nedeljama očekuju dostizanje zacrtanog cilja od 300.000 sadnica, koje će biti zasađene u okviru proljećnjeg pošumljavanja.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније