Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

Б.Ч.Ј.

30. 09. 2022. 09:11   >>  09:08

AMBASADOR KINE U CG NA OMLADINSKOM SEMINARU

Kina i Crna Gora dijele isti koncept zelenog razvoja

Kina i Crna Gora dijele isti koncept zelenog razvoja, a zelena saradnja dvije zemlje postigla je plodne rezultate i ima još veći potencijal, kazao je izvanredni i opunomoćeni ambasador Kine u Crnoj Gori Fan Kun.

On je to kazao u video govoru koji je održao na Omladinskom seminaru na temu "Zajednička izgradnja zajednice života na Zemlji i kinesko-crnogorska zelena saradnja" koji je organizovala ambasada NR Kine u Crnoj Gori.

Seminar je održan 27. septembra u susret 73. godišnjici osnivanja Narodne Republike Kine i 31. godišnjici od proglašenja Crne Gore ekološkom državom.

Kako je saopšteno iz ambasade, u susret 10. godišnjici mehanizma saradnje Kina-CEEC, ambasador je kazao da se "iskreno nada da će mladi ljudi u Crnoj Gori dati prijedloge i doprinos daljem unapređivanju zelene saradnje Kine i Crne Gore, kako bi dostigla nove rezultate". 

Ambasador Fan Kun je na seminaru detaljno predstavio velika dostignuća koja je Kina postigla u procesu izgradnje ekološke civilizacije u posljednjih 10 godina, i kazao da je ispunila svoje obaveze kao velika država i aktivno sudjelovala u globalnom upravljanju životnom sredinom.

"Ambasador Fan istakao je da je Kina vođena idejama predsjednika Si Đinpinga o ekološkoj civilizaciji, te vođena sveobuhvatnom zelenom transformacijom ekonomskog i društvenog razvoja i fokusirana na zeleni i niskougljenični razvoj energije, implementirala nov koncept razvoja inovacija, koordinacije, zelenog razvoja, otvorenosti i dijeljenja, i adaptirala je zeleni i niskougljenični put razvoja uz pridržavanje ekoloških prioriteta. Kina kontinuirano zahvaljujući kineskoj snazi, kineskim rješenjima i kineskoj mudrosti doprinosi izgradnji globalne ekološke civilizacije i snažno promoviše izgradnju zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovječanstvo", navodi se u saopštenju ambasade.

Seminaru su prisustvovali mladi predstavnici ambasade NR Kine i više od 30 studenata Univerziteta Crne Gore i nevladinih organizacija poput Mreže omladinskih aktivista Crne Gore, Mreže za mlade Crne Gore, kao i Aktivne zone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније