Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

02. 08. 2024. 14:40 >> 14:40
Čitaj mi:

vukićević - fan kun

"Crna Gora i Kina gaje tradicionalno dobre partnerske odnose"

Dosadašnji projekti od obostranog interesa, u prvom redu projekat auto-puta, jasno pokazuju da Crna Gora i Kina gaje tradicionalno dobre partnerske odnose, a da je inicijativa kineskih kompanija ka daljim ulaganjima jasan pokazatej ka očuvanju dobrih bilateralnih relacija. To je poručila ministarka saobraćaja Vlade Crne Gore Maja Vukićević sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori, Fan Kunom.

Ona se zahvalila na riječima podrške ambasadoru Kunu.

"Saradnja sa NR Kinom se ogleda kroz više projekata iz oblasti putne infrastrukture, koji su realizovani ili čija je realizacija u toku. Poznato je da je izgradnja dionice Smokovac-Mateševo, autoputa Bar-Boljare realizovana kroz projekat “Pojas i put” od strane kineske kompanije CRBC, a na osnovu kredita EXIM Banke. Pored toga, u toku je izgradnja bulevara Tivat-Jaz, gdje je izvođač kompanija iz NRK, Šang-Dong. Raduje iskustveno dobra saradnja i radićemo na daljem privlačenju investitora", saopštila je ministarka saobraćaja.

Sagovornici su, u toku otvorenog razgovora, konstatovali da je Kina odavno prepoznata kao jedan od ključnih partnera, naročito na polju infrastrukturnih ulaganja, te da ćemo ekonomiju dodatno osnaživati kroz rad na većem broju zajedničkih projekata.

Ambasada Narodne Republike Kine u Crnoj Gori, sa sjedištem u Podgorici, donijela je Odluku o donaciji novog hibridnog vozila Ministarstvu saobraćaja u cilju opremanja voznog parka radi podsticanja zelenog saobraćaja i očuvanja životne sredine i upravo i taj korak, kako su kazali, ukazuje da je "naša podrška Crnoj Gori prioritet izgradnje naših ekonomskih relacija".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније