Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

B.Č.J.

01. 06. 2022. 12:59 >> 12:57

NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ

Snažna podrška Austrije u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promjena

Vlada Republike Austrije je i ovog puta dokazala da je zagovornik evropske perspektive svih država Zapadnog Balkana i da će u narednom periodu nastaviti da pruža snažnu podršku u tom procesu, saopštila je Novaković Đurović.

Novaković Đurović je na poziv ministarke za klimatsku akciju, životnu sredinu, energiju, mobilnost, inovacije i tehnologiju Republike Austrije Leonore Gevesler učestvovala na Ministarskoj konferenciji Zapadnog Balkana i Turske koja je održana u Beču od 31. maja do 1. juna 2022. godine.

Austrijska ministarka čestitala je Novaković Đurović stupanje na dužnost i poželjela uspjeh novoj proevropskoj crnogorskoj Vladi u budućem radu.

"Izrazila je posebno zadovoljstvo što je na čelu ovog resora u Crnoj Gori predstavnica Partije zelenih i istakla da je isti takav slučaj i u Austriji", navodi se u saopštenju.

Ministarke su, kako se dodaje, razgovarale o jačanju saradnje Crne Gore i Austrije, naročito u oblasti životne sredine i realizaciji Poglavlja 27, a sve u cilju što bržeg učlanjenja Crne Gore u EU.

Tokom konferencije, ministarka Novaković Đurović je imala bilateralne susrete sa ministarkom turizma i životne sredine Republike Albanije, Kumbaro Mirelom, ministrom životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Republike Kosova, Aliu Liburnom, ministarkom ekonomije Republike Kosova, Rizvanolli Artane, kao i sa ministrom zaštite životne sredine i prostornog planiranja Republike Sjeverne Makedonije, Nuredini Naserijem.

Takođe, ovo je bila prilika i da ministarka razgovara sa visokim predstavnicima iz oblasti životne sredine Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Na marginama ove važne konferencije, ministarka je imala razgovore i sa sa visokim predstavnicima Evropske agencije za zaštitu životne sredine Lukom Basom i i Jansen Bertom, sa kojima je dogovorena intenzivirana saradnja u narednom periodu.

Ministarska konfenrencija Zapadnog Balkana bila je odlična prilika za razmjenu mišljenja i definisanja daljih modaliteta saradnje u oblasti životne sredine i klimatskih promjena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније