Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

21. 10. 2024. 11:40 >> 11:52

Ivana Đođić

Povećati broj inspektora iz sektora zaštite na radu

Vršiteljka dužnosti sekretarke Ministarstva rada i socijalnog staranja Ivana Đođić kazala je u Jutarnjem programu na TVCG da je taj resor nakon odluke o ukidanju Uprave za inspekcijske poslove dobio pod svoju nadležnost dvije inspekcije, i da je reorganizacija dočekana spremno. Kaže da je neminovno da se broj inspektora iz oblasti zaštite na radu mora povećati.

"Od 1. oktobra došlo je do podjele inspekcija u odnosu na njihovo djelovanje. U okviru Ministarstva rada nastavile su sa radom dvije inspekcije, i to Odjeljenje za inspekciju zaštite i zdravlja na radu, i  Odjeljenje za inspekciju rada. Na čelu odjeljenja je glavni inspektor", kaže Đođićeva.

Na čelu su, kako kaže, glavni inspektori.

"I ova reorganizacija je dočekana spremno. Bili smo apsolutno pripremljeni. Ministarstvo rada je par dana nakon gašenja Uprave za inspekcijske poslove na svojoj zvaničnoj stranici ostavilo kontakte dva službenika za sva pitanja, ali i univerzalnu email adresu", kaže ona.

Tvrdi da je taj resor dao odgovore na sva pitanja i upite.

"Nije postojala nikakva prepreka u komunikaciji", navela je.

Kada je riječ o pečatima, rekla je da su inspektori dobili svoje pečate i da su gdje treba da budu.

"Ne možemo reći da svaka reorganizacija funkcioniše idealno. Postojale su određene tehničko-administrativne prepreke, ali to je prevaziđeno i nije nešto zbog čega građani trpe", istakla je Đođićeva.

Dodaje da su preuzeli 56 službenika, od čega je 36 inspektora.

"Mislim da će biti potrebno pojačanje. Broj inspektora iz sektora zaštite na radu mora se povećati", istakla je ona.

Govoreći o situaciji u Luci Bar, kada je kod dijela radnika ustanovljeno povećano prisustvo olova i cinka u krvi, Đođićeva kaže da je nadležni inspektor odmah izašao na teren.

"Ono što je bilo u nadležnosti našeg resora je odrađeno. Inspektori su izašli na teren i izdali rješenje o privremenoj zabrani za rad. Odgovorno lice je pristalo na to, a zabrana će trajati do otklanjanja nepravilnosti. Inspektor je utvrdio da je postojala oprema koja se koristi za zaštitu i zdravlje na radu. Čija je odgovornost, utvrdiće se", rekla je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније