Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

19. 10. 2024. 14:00 >> 14:05
1
Čitaj mi:

građani se okupili ispred robne kuće

Protest protiv nasilja: Teški dani i borba za Darisovo zdravlje

Prošlo je 13 teških dana, od momenta kad smo ja i moja gospođa saznali šta se desilo, do momenta kad smo stigli u Barsku bolnicu, kad smo krenuli prema Podgorici, dok smo čekali ispred sale u Kliničkom centru, ja i ona sami, kad smo gledali kako juri medicinsko osoblje po hodnicima, čuli svojim ušima da gube pacijenta...Tim riječima obratio se na protestu protiv nasilja Ceno Mujić otac ranjenog dječaka Darija.

Veliki broj građana se okupio ispred Robne kuće u Baru da iskaže nezadovoljstvo nakon što je A.K. (17) osumnjičeni za napad na osamnaestogodišnjeg Darisa pušten iz pritvora nakon devet dana, iako je dječaka ranio nožem i nanio mu povrede opasne po život.

 

Video: Marko Terzić


Tih sat vremena im je, kaže promijenilo život, da jednostavno nijesu znali što, kuda i kako.

"Posle nekoliko sati izlazi doktorka koja nam kaže doslovce, idite kući, vaše dijete je životno ugroženo, uzmite telefon pored sebe i molite se za njega. Ukratko sam samo ispričao tih 20 sati koje smo prošli sa svima vama zajedno, ali ne bih želio nikome na ovom svijetu da se desi tako nešto, čak ni roditeljima od počinioca", naveo je Mujić.

Dječak je umalo izgubio život nakon što je bio žrtva vršnjačkog nasilja i to u dvorištu škole - barske Gimnazije „Niko Rolović“. Osamnaestogodišnjak je imao povrede grudnog koša, dijafragme i slezine. Nož je probio zid grudnog koša i ušao u trbuh.

 

„Mi kao porodica, zgoženi smo odlukom sudije koji je i pored toga što je naš Daris i dalje vezan za krevet na Odjeljenju intezivne njege u Kliničkom centru odlučio da da priliku osobi koja je pokušala da ga liši života da se brani sa slobode“, saopštili su iz porodice Mujić.

 

U skladu sa zakonom organizovaće svake sedmice proteste dok nadležni ne reaguju.

„Očekujemo da će ova današnja odluka biti brzo ukinuta, a prestupnik vraćen tamo gdje mu je mjesto“, kazao je Ceno Mujić.

Istražni sudija Višeg suda u Podgorici osumnjičenom za ubistvo u pokušaju 9.oktobra odredio je pritvor do 30 dana na predlog Višeg državnog tužilaštva. Međutim A.K. je već juče pušten da se brani sa slobode.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније