Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

01. 10. 2024. 11:37 >> 11:37
Čitaj mi:

IKOVIĆ

Leševi krava nepropisno zakopani, provjeriti ispravnost vode sa Oraške jame

Pokret Preokret uputio je zahtjev danilovgradskom Vodovodu da se uradi testiranje vode sa vodoizvorišta "Oraška jama" na prisustvo bakterije koksijele koja je uzročnik kju groznice. Sumnjaju u kvalitet vode zbog nepropisno zakopanih leševa krava u blizini gradskog izvorišta.

Kako navodi Vuk Iković, traže da se rezultati nalaza objave na web sajtu Vodovoda i da Pokretu Preokret budu dostavljeni na e-mail adresu.

"Ovaj zahtjev smo uputili jer je uzvodno od glavnog gradskog izvorišta nepropisno zakopano 14 leševa usmrćenih krava koje su oboljele od kju groznice. Da bi građani ostvarili pravo na sigurnu i čistu vodu bitno je da imaju potvrdu da li je voda ispravna za upotrebu", naveo je Iković.

Takođe u cilju smanjenja panike među građanima, kako dodaje, što prije treba objaviti rezultate testa jer ukoliko je nalaz negativan to će rasteretiti građane od nepotrebnog straha od moguće zaraze.

"U slučaju da nalaz bude pozitivan treba uvesti hitnu intervenciju na sanaciji grobne jame u Veljem Polju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније