Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

30. 09. 2024. 11:29 >> 11:30
Čitaj mi:

LGBT FORUM PROGRES

Vrijeđali LGBT populaciju tokom Prajda, podnešeno preko 50 prijava

LGBT Forum Progres je Upravi policije Crne Gore podnio 58 prijava zbog govora mržnje usmjerenog prema LGBTI osobama, saopštili su iz ove organizacije.

Iz ove NVO tvrde da su u pitanju uvredljive i diskriminatorne poruke prema LGBTI zajednici tokom održavanja povorke ponosa u Podgorici i pratećih događaja.

"Prijavljivanje govora mržnje ima ključnu ulogu u podizanju svijesti o problemima s kojima se LGBTI zajednica suočava, ali i u stvaranju odgovornosti među pojedincima i institucijama. Govor mržnje često predstavlja uvod u ozbiljnije prijetnje fizičkoj sigurnosti i nasilje nad LGBTI osobama, zbog čega je ovaj proces od neprocjenjivog značaja kako za zaštitu integriteta LGBTI zajednice, tako i za širi društveni razvoj", poručuju iz LGBT Foruma. 

Poručuju da će nastaviti sa monitoringom online javnog prostora i u budućnosti.

"Obavještavaćemo javnost o prisutnosti govora mržnje i efikasnosti odgovora nadležnih institucija u borbi protiv ovog problema", zaključeno je u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније