Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

27. 09. 2024. 16:01 >> 16:01
Čitaj mi:

DONACIJA MK GROUP

Obnovljen Plavi dom i fiskulturna sala u školi u Župi Nikšičkoj

MK Group obilježila je uspješan završetak radova koji su se obavili zahvaljujući ovogodišnjoj donaciji te kompanije. Događaju su prisustvovali i ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i Luka Ilić, direktor JU „Dom učenika i studenata Podgorica”.

Kako navode u saopštenju, ovogodišnjoj donaciji MK Group u iznosu od 50.000 eura pridružilo se i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija svojom investicijom, zahvaljujući čemu su u studentskom domu „Plavi dvor” u Podgorici završeni građevinski radovi, renovirana su kupatila i podne površine u sobama i predsoblju, a studentske sobe su pored krečenja i gletovanja opremljene i novim namještajem. Dodatnih 55.000 eura MK Group donirala je i osnovnoj školi „Dušan Bojović” u Župi Nikšićkoj, koja je sredstva iskoristila za kompletno renoviranje fiskulturne sale.

„Zadovoljstvo mi je što smo obišli renovirani Studentski dom „Plavi dvor”. U toku ljetnjih mjeseci izvođeni su intenzivni radovi u iznosu od preko 200.000 eura i zajedničkim snagama smo uspjeli da stvorimo mnogo bolje uslove za naše studente u narednom periodu. Veliku zahvalnost dugujemo MK Group, ne samo na ovoj donaciji studentskom domu, već i na donaciji osnovnoj školi u Župi Nikšićkoj i vjerujem da ćemo uspješnu saradnju nastaviti i u budućnosti”, kazala je ministarka Jakšić Stojanović.

Radovi su obuhvatili kompletnu adaptaciju od zamjene elektro i vodovodnih instalacija, gletovanja i krečenja zidnih površina, zamjene podnih površina, kao i kompletno renoviranje i opremanje kupatila.

"Adaptacija je obuhvatila i zamjenu kompletnog namještaja u studentskim sobama”, rekao je Ilić.

Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group istakla je da bolji uslovi za učenje doprinijeće razvoju mladih generacija.

„MK Group je već godinama regionalno poznata po svom ulaganju u mlade i obrazovanje. Naš društveno odgovorni program zasnovan je na želji da mladima pružimo najbolje uslove za učenje i napredovanje. Samo ove godine izdvojili smo 350.000 eura za studentske domove u Adria regionu, čime će blizu 6.000 studenata u Beogradu, Podgorici, Ljubljani i Zagrebu od ove školske godine uživati u novim i kvalitetnijim prostorima za učenje", istakla je Stojanović.

Naglašavaju da nastavljaju sa svojim filatropskim radom pa će do kraja oktobra biti završeni i radovi u studentskim domovima u Hrvatskoj i Sloveniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније