Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

05. 09. 2024. 18:46 >> 18:46
Čitaj mi:

IVANOVIĆ - PANIKLOVA

Podrška UNDP-a značajna na ispunjavanju Agende 2030

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za vanjske i evropske poslove Filip Ivanović i stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori Ekaterina Paniklova razgovarali su danas o daljem jačanju saradnje u strateški važnim oblastima u skladu sa prioritetima Vlade Crne Gore.

Ivanović je, kako navode u saopštenju, naglasio značaj podrške UNDP-a i istakao da Crna Gora cijeni pomoć koju ta organizacija pruža u demokratizaciji i daljem razvoju naše zemlje.

Paniklova je izrazila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom definisanom programskim okvirom saradnje između UNDP-a i Crne Gore za period 2023-2027, ističući da UNDP ostaje pouzdan partner Crnoj Gori u sprovođenju sveobuhvatnih reformi na putu ka EU.

Sagovornici su istakli spremnost za nastavkom uspješne saradnje na zajedničkim ciljevima koji uključuju realizaciju projekata koji doprinose ispunjavanju Agende 2030, dostizanju ciljeva održivog razvoja i ubrzanju završetka procesa evropskih integracija.

Tokom sastanka bilo je riječi o pitanju multilateralizma, njegovim vrijednostima i značaju bliske saradnje i ojačanog partnerstva s Ujedinjenim nacijama, kao i načinima na koje se Crna Gora može više uključiti u pronalaženje zajedničkih odgovora na globalne izazove.

"Paniklova je navela da Izvještaj o trendovima UNDP-a za 2024. godinu ukazuje da se multilateralizam suočava s novim izazovima, jer se sukobi intenziviraju, a geopolitičke tenzije negativno odražavaju na globalnu trgovinu i saradnju, što utiče i na napredak u ljudskom razvoju. Istakla je da Crna Gora ima značajnu ulogu na regionalnom i globalnom nivou, pružajući dobar primjer, jer će ispunjavanjem kriterijuma za pristupanje EU, Crna Gora ispuniti i dvije trećine ciljeva održivog razvoja", navode u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније