Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

03. 09. 2024. 10:45 >> 11:10
Čitaj mi:

RAJKOVIĆ U EMISIJI "LINK"

Nelegalni kamioni eksploatišu građu sa Jelovice, šteta dnevno do 10.000 eura

Nelegalni kamioni građe eksploatišu građu sa planine Jelovice svakodnevno bez ikakve kontrole, a šteta na dnevnom nivou je do 10.000 eura, kazao je u emisiji "Link" na radiju Crne Gore vd direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore Miloš Rajković.

"Ko siječe u šumama, moraće da plati. Bespravnih aktivnosti neće biti. Nimalo nije lak zadatak zaustaviti bespravnu i neregularnu sječu. Ali, mislim da smo uspjeli tome. Krivično djelo krađe šume je kao krađa u prodavnici, ne postoji nulta tolerancija na to", rekao je Rajković. 

Cilj im je, poručuje, puna zaposlenost, razvoj drvoprerade i veća sredstva za budžet.

"To su primarni ciljevi Vlade. Mora se uzvesti princip odgovornosti i da se plaća porez državi", naveo je Rajković. 

Rajković tvrdi da se plata čuvara šuma kreće od 650 do 700 eura.

"Čuvari imaju određene dodatke, pa plata može izaći do 800 eura. Biće određenog povećanja od oktobra, a trenutno nam nedostaje oko 100 zaposlenih", kazao je on. 

Rajković poručuje da se mora uvesti red i u finalnoj proizvodnji. 

"Veliki problem je sa sanitarom u šumama jer stvari nisu rađene kako treba. Na pilanama više ne smije da se drži bespravna građa i ne može biti kupovine", poručio je on.

Prema riječima Rajkovića, javnim pozivom koji su raspisali su otkrivene maske, a drvoprerađivači koji protestuju ni sami ne znaju zašto su na tom protestu.

"Oko 10 odsto zaposlenih u Upravi za gazdovanje šumama sanja da ja ne budem na ovoj funkciji, kako bi nastavili sa nelegalnim aktivnostima. Moraju da shvate da ja nisam na prodaju i da ne mogu da me kupuju. Sa mnom nema dogovora, a da je na štetu države. Govorim istinu i samo istinu", zaključio je Rajković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније