Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

29. 08. 2024. 19:37 >> 19:38
2
Čitaj mi:

media centar

"Sa žaljenjem se mora primijetiti da Knežević sve više liči na Đukanovića"

Direktor Media centra Goran Đurović kazao je da ta nevladina organizacija ne želi i ne može da odredi direktora RTCG, dodajući da su sve svoje znanje i kapacitetet (od osnivanja 2018. godine) uložili u izradu medijskih zakona koji treba da dovedu do profesionalizacije RTCG i oslobađanja od partrijskog uticaja.

Đurovićevo reagovanje prenosimo integralno:

“Saopštavanjem neistina i gluposti Milan Knežević želi da izbjegne suštinsku temu zbog koje je i otpočela ova polemika i upućena kritika Media centra, a to je uloga Milana Kneževića, Andrije Mandića i Milojka Spajića u kontroli RTCG. Ovo poslednje reagovanje Kneževića je nastalo u nekoj žurbi (ili ga je pisao generalni direktor RTCG).

Zato ću se ja vratiti temi. U polemici jedino što ne osporava Mlan Knežević, što je dobro i zahvaljujem na tome, je da direktno kontroliše dva takozvana predstavika NVO u Savjetu RTCG: Veselina Drljevića i Naoda Zorića, preko kojih kontroliše i Raonića. Milan Knežević kaže da se nije sreo sa Raonićem u vezi sa pitanjem njegove funkcije i statusa ali ne negira da je imao susrete sa Raonićem uoči njegovog nezakonitog izbora na funkciju generalnog direktora RTCG.

Media centar ne želi i ne može da odredi direktora RTCG ali smo sve svoje znanje i kapacitetet (od osnivanja 2018. godine) uložili u izradu medijskih zakona (koja je trajala skoro 30 mjeseci) a koji treba da dovedu do profesionalizacije RTCG i oslobađanja od partrijskog uticaja. Direktna smetnja profesionalizaciji RTCG su u ovom trenutku Milojko Spajić, Andrija Mandić, Milan Knžević i Boris Raonić. Prilagođavanjem Zakona o RTCG jednom čovjeku kojeg su podržali pomenuti lideri partija daju nam za pravo da iznesemo ovu tvrdnju. Ne znam zaista šta Knežević želi da dokaže time što je “bojkotovao” RTCG ali znam da taj novi RTCG kojeg vodi njegov nezakonito izabrani direktor Raonić ima crnu listu, koju su imali i prethodni direktori koje je DPS postavljao, a na kojoj su oni koji se ne smiju pojaviti u tom mediju.

Pozivanje Milana Kneževića da osnujem političku partiju i da na izborima sve pobijedim, je samo kopiranje riječi Mila Đukanovića koji je decenijama pozivao NVO i medije da osnuju partiju i takmiče se na izborima kako bi relativizovao argumentaciju koju iznose predstavnici NVO. Zato sa željenjem zaključujem da Milan Knežević sve više liči na Mila Đukanovića. Da ozbiljna sličnost postoji dokazuje i stav Kneževića prema NVO i uvredljiv govor koji je isti kao i kod Đukanovića.

Milan Knežević opet saopštava poznatu neistinu da sam osnivao NVO da bih “obezbijdio podršku za ulazak u Savjet RTCG”. Moj izbor u Savjet RTCG nikada nije podržala nijedna NVO čiji sam osnivač ja ili bilo ko iz moje uže ili šire porodice. Očigledno da ću morati da tužim one koji ponavljaju ove laži jer je to očigledno jedini način da zaustavim njihovo širenje. Milan Knežević me poziva da objavim podatke o imovini i zaradama ali nema potrebe da se mučim jer se svi podaci o mojoj imovini i zaradama od 2009. do danas nalaze na web sajtu ASK-a.

Djeluje da se Kneževiću sve pomiješalo, ali sam se makar lijepo nasmijao (i na tome hvala) kada sam saznao da sam imao plan da postanem direktor ANB-a. Vjerujem da čak ni najtvrdokorniji glasači Knežvića iz njegove Zete neće u ovo povjerovati jer je zaista besmisleno.

Moguće da Knežević nije imao previše vremena za pisanje njegovog reagovanja u pauzama između izlivanja ploča i postavljanja armature za fabrike koje obećao u predizbornim kampanjama, a čija je izgradnja valjda započela. Žao mi je što sam ga prekinuo u ostvarivanju njegovih predizbornih obećanja".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније