Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

02. 08. 2024. 15:17 >> 15:19
1
Čitaj mi:

MUP upozorava

Vatra se širi, svi napori nadležnih da je zaustave su uzaludni

Stanje sa požarima je sve složenije saopštili su zvanično iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Kažu da je Direktorat za zaštitu i spašavanje preduzeo sve neophodne preventivne mjere i radnje ali uzalud.

"Svi apeli, zabrane loženja vatre na otvorenom prostoru i brojne druge aktivnosti nisu dale očekivani rezultat. Nažalost, neodgovorni pojedinci ovih dana, skoro sinhronizovano, na cijeloj teritoriji države, izazivaju požare koji pričinjavaju znatnu štetu po eko sistem Crne Gore, a pri tom ugrožavaju i ljudske živote i materijalna dobra građana", kažu iz MUP-a.

Kompletan sistem zaštite i spašavanja je stavljen u funkciju sa svim raspoloživim ljudskim i materijalno-tehničkim kapacitetima.

"U tom kontekstu Direktorat za zaštitu i spašavanje je pozvao u pomoć pripadnike službi zaštite i spašavanja sa sjevera kako bi pomogle kolegama u centralnom dijelu države u gašenju požara. Na taj način smo pojačali resurse za odgovor na najkritičnijim mjestima i obezbijedili smjenjivost vatrogasaca, s obzirom da višednevni požari izazvaju i njihovu fizčku iscrpljenost. Ovim putem pozdravljamo i pohvaljujemo izuzetnu posvećenost i istrajnost vatrogasaca – spasilaca u borbi sa vatrenom stihijom", ističu u saopštenju.

Danas su ponovo aktivni požari u Podgorici u mjestu Radovče, zatim u opštini Nikšić, lokaliteti Drenoštica, Milojevići, Konjsko, u Danilovgradu Gornji Zagarač, Studeno i Štitovo, kao i u dijelu cetinjske opštine Markovina i u primorskom regionu u opštinama Bar i Budva.


"Požari u ostalim opštinama su slabijeg inteziteta i pod stalnim nadzorom lokalnih službi zaštite i spašavanja. Svi požari su, za sada pod kontrolom i ne ugrožavaju ljudske živote i stambene objekte, ali pričanjavaju određenu štetu po eko sistem države. Direktorat za zaštitu i spašavanje permanetno prati stanje ne terenu i u skladu sa svojim nadležnostima preduzima aktivnosti koje omogućavaju bolji i organizovaniji odgovor u borbi protiv požara. U cilju bržeg i efikasnijeg odgovora svakodnevno vršimo osmatranje terena iz vazduha i u komunikaciji sa službama zaštite i spašavanja angažujemo resurse Avio-helikopterske jedinice", navode u saopštenju.

Pozivaju javnost da saznanja o izazivačima požara podijeli sa predstavnicima sistema zaštite i spašavanja pozivom na brojeve 112,123 i 122, a na koje takođe mogu i prijaviti pojavu požara.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније