Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

22. 06. 2024. 12:40 >> 13:02
1
Čitaj mi:

NOVI ZAKON

Nezaposleni građani moći će na Zavod da se prijave elektronskim putem

Nezaposleni građani u Crnoj Gori uskoro će moći da se prijave u evidenciju Zavoda za zapošljavanje i elektronskim putem, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS) na čelu sa ministarkom Naidom Nišić.

To je dio Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, na kom je resorno ministarstvo radilo. 

Poručili su da će nezaposleni građani elektronskim putem moći da dostave i zahtjeve za ostvarivanje prava za vrijeme nezaposlenosti.

"To će umnogome olakšati procese korisnicima prava Zavoda za zapošljavanje, kao i zaposlenima institucije jer će biti rasterećeni dodatnih administrativnih procesa, koji su do sada opterećivali njihovo obavljanje zakonom predviđenih zadataka", poručeno je iz resora na čijem je čelu Nišić. 

Kako su kazali, i poslodavcima biće olakšane procedure prijavljivanja slobodnih radnih mjesta.

"Prijave o slobodnom radnom mjestu, kao i prijave o zasnivanju - prestanku radnog odnosa, osim neposrednom predajom, moći dostaviti i elektronski Zavodu", piše u saopštenju Ministarstva. 

Resor je takođe, kako je saopšteno, pripremio nacrt predloga izmjena i dopuna zakona. 

"Sve je odrađeno u korak sa digitalizacijom procesa u Zavodu za zapošljavanje (ZZZCG), koja se uspješno sprovodi i očekuje se da bude završena do novembra ove godine", navode iz Ministarstva rada i socijalnog staranja. 

Najavljeno je da će se povodom toga održati i okrugli sto u ponedjeljak, 24. juna, od 10 sati u staroj zgradi Vlade u Podgorici. 

"Izmjene će donijeti i definisanje odredbi koje će biti osnov za interoperabilnost baze podataka, čiji cilj je povezivanje Zavoda sa drugim institucijama radi razmjene podataka", zaključuju iz ministarstva. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније