Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

19. 06. 2024. 13:42 >> 14:12
Čitaj mi:

APEL NVO "EUROMOST"

Nezakonita eksploatacija kamena kod vodopada Skakala

Park prirode vodopad Skakala na rijeci Lještanici u Bijelom Polju ugrožen je zbog nezakonite eksploatacije prirodnog kamena - singe.

To tvrde iz NVO "Euromost", koji su medijima dostavili snimak i fotografije kako se na 15 metara od Vodopada Skakala nezakonito vrši eksploatacija prirodnog kamena.

 

Kako navode u ovoj organizaciji, na poziv građana su obišli lokaciju i napravili snimak i fotografije.

"Odmah smo napisaliprijavu i zatražili od Ministarstva energetike i rudarstva, Ministarstva ekologije, Agencije za zaštitu životne sredine i Uprave za inspekcijske poslove, da odmah stopiraju kako su naveli ovaj zločin prema prirodi i Vodopadu Skakala, kao i samoj rijeci Lještanici", kazali su iz Euromosta. 

Euromost je takodje pozvao građane iz okolnih mjesta da prijave nezakonite aktivnosti i sačuvaju park prirode,Vodopad Skakala i rijeku Lještanicu

"To je najveće prrodno bogatstvo u Crnoj Gori, za koje još mnogi u Crnoj Gori i ne znaju da postoji", zaključili su iz NVO "Euromost"

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније