Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Milica Kapa, TVCG ]

30. 05. 2024. 20:14 >> 20:14
Čitaj mi:

ZA MLADE vIŠE OD 250 pogodnosti

Omladinska kartica za lakši pristup obazovanju, kulturi, sportu

Evropska omladinska kartica mladima od 13 do 29 godina omogućava više od 250 pogodinosti u Crnoj Gori, kao i više od 70.000 popusta van granica naše države. Učenici imaju pristup i svjetskim centrima kulture.

Mladi od 13 do 29 godina mogu koristiti preko 250 pogodnosti u Crnoj Gori i 70 hiljada u Evropi. Da Evropska omladinska kartica može da se pozicionira kao ključni igrač u unapređenju života mladih, poručili su predstavnici međunarodnih organizacija, državnih institucija, civilnog i biznis sektora.

Manel Sančez, direktor EYCA asocijacije ističe da mladi korisnici kartice imaju benefite bilo gdje u Evropi.

"Osim toga, radimo na očuvanju mentalnog zdravlja, zapošljavanju mladih, smanjenju govora mržnje na internetu", kaže Sančez.

Jugoslav Radović iz NVO "Centar za omladinsku edukaciju" naglašava da je ovo platforma za nova učenja, podsticanje mobilnosti mladih i razmjenu znanja. Snažna partnerstva i umrežavanje pomogli su im da uspostave veliki broj pogodnosti.

Zato, prema riječima resornog ministra Dragoslava Šćekića, ovaj program može doprinijeti osnaživanju mladih.

"Ona nije samo sredstvo za ostvarivanje popusta već i za lični pristup mladih obrazovanju, kulturi i sportu i resursima za mlade. Ona pokazuje prilike koje Evropa pruža mladima", kazao je Šćekić.

Osim toga, iz OEBS-a poručuju da je važno podstaći mlade da iznose svoje prioritete i da motivišu vršnjake da postanu aktivni članovi društva.

"Raduje me što vidim da je ovaj seminar još jedna inicijativa koja ima za cilj povezivanje mladih, razvoj usluga i podsticanje implementacije omladinske politike, jer je to nešto što je Misija spremna da postigne u saradnji sa crnogorskim partnerima". navela je šefica Misije OEBS-a Dominik Vag.

Na seminaru je najavljeno i otvaranje regionalne kancelarije Evropske omladinske kartice u Crnoj Gori. Do tada za evropsku karticu mladi mogu aplicirati preko internet stranice omladinskakartica.me.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније