Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

29. 05. 2024. 21:45 >> 21:41
Čitaj mi:

Vujović

"Sektor kulture će aktivnije koristiti sredstva iz evropskih fondova i doprinositi održivom rastu"

Ministarstvo kulture i medija (MKM) će raditi na aktivnijem i odgovornijem iskorišćavanju potencijala fondove Evropske unije za kulturni i kreativni sektor, kako bi zajedno sa partnerima ubrzali rast i obezbijedili održivost sektora, kazala je ministarka kulture i medija Tamara Vujović.

boxPluginImgTo bi, kako je navela, ovaj sektor postavilo korak ispred drugih.

Vujović je prilikom prezentacije strateškog projekta South Adriatic Creativity - Kreativnost na Južnom Jadranu, čiji je nosilac Ministarstvo kulture i medija, a koji je finansiran u okviru IPA programa Južni Jadran, rekla da će Crna Gora proaktivnije koristiti fondove EU za kulturni i kreativni sektor, kako bi ubrzala rast i obezbijedila održivost sektora.

"Zato ćemo u narednom periodu još aktivnije raditi na promociji svih potencijala ovog sektora i komunikaciji spektra mogućnosti za njegov razvoj koji može biti dodatno podržan saradnjom sa partnerima. Jasno postavljam kao cilj i pred administracijom MKM i svim institucijama i organima uprave koje su dio našeg sistema, da aktivnije i odgovornije pristupe iskorištavanju ovih potencijala" poručila je Vujović.

On je istakla da su međunarodni fondovi i programi ključni alat za postizanje održivog razvoja, tehnološkog napretka, kulturnog razvoja, socijalne uključenosti, ekološke održivosti, te jačanje regionalne i globalne saradnje.

"Ponosni smo što ćemo sa partnerima iz Italije i Albanije u naredne četiri godine realizovati brojne aktivnosti koje će imati za cilj povezivanje sektora turizma i kulture kroz održivo ulaganje u kulturnu infrastrukturu nepokretna kulturna dobra, što će u konačnom doprinijeti razvoju sektora kreativnih industrija" navela je Vujović.

Realizacija projekta SA CREATIVITY nastavak je, piše u saopštenju, strateških aktivnosti Ministarstva kulture i medija koje su usmjerene na stvaranje infrastrukturnih uslova za rast i razvoj sektora kulture u cilju promocije kreativnih potencijala umjetnika i preduzetnika u kulturi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније