Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

27. 05. 2024. 17:18 >> 17:18

ivanović sa studentima

"Gradimo sistem u kojem će mladi znanja primjenjivati u praksi"

Vlada Crne Gore posvećena je izgradnji sistema u kojem će mladi po završetku studija imati mogućnost da stečena znanja primjenjuju u praksi, kazao je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

„Dan otvorenih vrata“ Ministarstva vanjskih poslova  organizovan je danas za studente političkih nauka Univerziteta Crne Gore i Univerziteta Donja  Gorica.  

O aktuelnim temama iz oblasti vanjske politike i prioritetima Crne Gore, te  ključnom cilju – pridruživanju Evropskoj uniji, sa studentima je razgovarao  ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.  

Pored osvrta na ulogu i značaj diplomatije kao poziva, studenti su imali priliku da se upoznaju sa radom Ministarstva i razgovaraju sa ministrom o  aktuelnim vanjskopolitičkim temama.  

“Govoreći o mogućnostima daljeg akademskog usavršavanja, ukazano je  koristi koje, u tom pravcu, pruža proces pregovora s Evropskom unijom,  kao i prilike koje će donijeti buduće članstvo u Uniji, imajući u vidu da je  politika EU prema mladima jedna je od najvažnijih koje Unija sprovodi”, navodi se u saopštenju.  

Ministar Ivanović je istakao posvećenost Vlade  izgradnji sistema u kojem  će mladi po završetku studija imati mogućnost da stečena znanja  primjenjuju u praksi.

“Naglasio da je Ministarstvo vanjskih poslova, kroz  program stručnog osposobljavanja za diplomatsko-konzularne poslove i

mogućnost polaganja ispita za pripravnike dva puta godišnje, već napravilo  korak u tom pravcu”, navodi se u saopštenju.

„Dan otvorenih vrata“ organizovan je u saradnji sa Crnogorskim

udruženjem studenata političkih nauka – MAPSS.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније