Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ Gradski.me ]

09. 05. 2024. 14:39 >> 14:39
Čitaj mi:

Babović

Ubrzo izrada Programa privremenih objekata, 800 bašti lokala na javnim površinama

Sekretar sekretarijata za komunalne poslove, Andrija Babović, je najavio izradu novog Programa privremenih objekata za period 2025-2029. Saopštio je i da rok za ucrtavanje privremenih objekata ističe sjutra.

Babović navodi da je Program privremenih objekata jedan od najvažniji strateških dokumenata te dodao da je u martu je sastavljena komisija i čine je predstavnici raznih ministarstva u cilju što bolje izrade programa privremenih objekata.

“Već smo imali nekoliko inicijalnih sastanaka gdje smo odredili neke pravce kretanja izrade programa. Očekuje se izrada novog zakona, međutim, mi nećemo čekati izradu novog zakona jer ne znamo kada će tačno biti donijet, pa ćemo po postojećem zakonu raditi program pošto je to naša zakonska obaveza”, kazao je Babović.

Babović je kazao da je građanima dati rok do 10. maja za ucrtavanje privremenih objekata.

“Mi smo građanima dali rok do 10. maja za ucrtavanjem privremenih objekata. Do sada je bilo preko 320 zahtjeva. Govorimo o novim zahtjevima a ne o već postojećim ucrtanim objektima koji će ići na produženje”, kazao je Babović.

Na pitanje da li je bilo nekih odstupanja u odnosu na to kako privremeni objekti treba da izgledaju, Babović je odgovorio da je bilo odstupanja.

“Mi svi treba da budemo svjesni svoje odgovornosti. Ukoliko Vi uradite nešto za šta nemate dokumentaciju znači da ste u prekršaju, morate snositi neku odgovornost, povodom toga”, kazao je Babović.

Babović je naglasio da je sekretarijat povećao naplatu te da je za tri mjeseca naplaćeno sredstava koliko za čitavu prošlu godinu.

Programom privremenih objekata će identifikovati sve privremene objekte

Babović je, takođe, dodao da će kroz izradu Programa identifikovati sve ugostiteljske objekte.

“Mi sada kroz izradu novog programa ćemo identifikovati sve ugostiteljske bašte na teritoriji Podgorice, paušalno smatramo da ih je preko 1300. Od tih 1300 njih 800 je na javnoj površini”, naveo je Babović.

Babović je podsjetio da Glavni grad nema registar ugostiteljskih objekata te da ga nikad nije ni imao.

“Nikad, koliko sam ja upoznat, nije postojao iz prostog razloga što je bilo mnogo lakše tako funkcionisati. Kad nemate registar onda to ostavlja prostora za manevar u nekoj mutnoj vodi a to nama nije cilj”, kazao je Babović.

Cijena zakupa za bašte za sada ista

Na pitanje da li će se mijejati cijene zakupa Babović odgovara da će se mijenjati cijene zemljišta.

“Kada su u pitanju otvorene i zatvorene bašte cijene se u ovom trenutku neće mijenjati. A što se tiče zemljišta, uvijek se radi procjena i početna cijena iznosi 15% od vrijednosti zemljišta. Vrijednost zemljišta je porasla tako da će i sama početna cijena biti veća u odnosu na prethodne godine”, saopštio je Babović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније