Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Kristina Lečić, A.B. [ Mreža, TVCG ]

10. 06. 2024. 16:42 >> 16:57
Čitaj mi:

SEKRETARIJAT ZA KOMUNALNE POSLOVE

U okviru Glavnog grada započet projekat "Glas zajednice"

Vodosnadbijevanje, rasvjeta i putna infrastruktura glavni su problemi sa kojima se mještani udaljenih sela u podgoričkoj opštini suočavaju.

Kako je kazao sekretar za komunalne poslove Glavnog grada Andrija Babović u emisiji "Mreža", brojna sela su zbog izgradnje autoputa ostala bez vode. 

"Projekti izgradnje vodovoda nisu nimalo jeftini, ali gledaćemo da sarađujemo sa državnim institucijama i da kroz kapitalne projekte povučemo novac na lokalni nivo, kako bi mještani tih sela dobili vodu", poručio je on. 

Babović je poručio da je u selima problem i sa naponom struje, a i sa klizištima koja nastaju usljed izlivanja rijeka. 

"Nastaju i veliki kvarovi na rasvjeti. Dobili smo detaljne informacije koje su nam potrebne za donošenje odluka. Na mjesne zajednice je do sada posmatrano sa partijske instance. To želimo da promijenimo i da učestvujemo u njihovom razvoju ", kazao je on. 

Babović je kazao da je u okviru Glavnog grada započet projekat "Glas zajednice", tu su stoga predstavnici Sekretarijata posjetili Lijevu Rijeku, Verušu, Kovačicu i okolna sela.

"Razgovarali smo sa svim predstavnicima sela, a zadovoljni smo jer su se građani odazvali pozivu", poručio je Babović. 

U planu im je da posjete svih 40 mjesnih zajednica, a ove sedmice obićiće Ubli u Kučima, Doljane i Zagorič. 

"Čeka nas veliki posao, ali ušli smo srdačno i realizovaćemo uspješno ovaj projekat. Glavni cilj je da građani dobiju priliku da razgovaraju sa nadležnima o problemima svoje zajednice. Želimo da otklonimo selektivnosti, a sve što radimo biće transprentno", poručio je Babović. 

Što se tiče gradskog područja, Babović je kazao da je jedan od najvećih problema nesavjesnost građana, posebno po pitanju odlaganja otpada.

"O čistoći se mora voditi račina, mora se raditi na separaciji otpada", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније