Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mira Rovčanin, RCG

18. 04. 2024. 13:15 >> 13:25
Čitaj mi:

U DVA GRADA

Obuku za hraniteljsvo prolazi 15 radnika

Nevladino udruženja “Impuls” iz Nikšića i Centar za podršku lokalnog i regionalnog razvoja iz Herceg Novog realizovaće program obuke za hraniteljsvo, kojim će obuhvatiti 15 stručnih radnika zaposlenih u centrima za socijalni rad, i kod pružaoca usluga koji se bave zaštitom djece bez adakvatnog roditeljskog staranja.

Obuke se relizuju u okviru projekta "Svako dijete je važno - podrška hraniteljskim porodicama, djeci u hraniteljskim porodicama i porodicama u riziku u Nikšiću i Herceg Novom".

"Započeli smo aktivnosti sa promocijom hraniteljstva, jer nam je cilj da što veći broj građana Crne Gore čuje za ovaj oblik zaštite djece i da se svi oni koji posjeduju motivaciju i određene kopetencije prijave Centrima za socijalni rad i započnu proces dobijanja licence za bavljenje ovom vrlo humanom djelatnošću", kazala je Bojana Miletić iz NVU Impuls.

Uskoro počinje sa realizacijom Program obuke za hraniteljstvo nakon čega slijedi organizacija savjetovališta za hraniteljske porodice i djecu koja su u hraniteljskim porodicama.

"Obuka za hranitelje biće realizovana u period od 25. aprila do 31. maja. Obukom će biti obuhvaćeno 15 polaznika – stručnih radnika koji su zaposleni u centrima za socijalni rad, i kod pružaoca usluga koji se bave zaštitom djece bez adekvatnog roditeljskog staranja. Cilj programa obuke je obezbjeđivanje kvaliteta zaštite djece bez adekvatnog roditeljskog staranja. Nakon završene obuke učesnici će biti osposobljeni da poznaju odgovornosti i uloge hranitelja, razumiju porodične odnose i krize u prodičnom sistemu, poznaju razvojne faze kao i potrebe djece, razumiju na koji način vaspitanje i odnos hranitelja prema djeci utiče na njihov razvoj, integrišu teorijska znanja sa praktičnim vještinama i samostalno vode radionice za hranitelje", pojasnila je Miletić.

Program obuke, koji je akreditovan rješenjem Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu, sastoji se od četiri dvodnevna modula, a planirano je da prvi bude organizovan 25. i 26. aprila u Podgorici.

Zbog ograničenog broja mjesta, registracija učesnika će biti vođena po redosledu prijavljivanja, a prednost će imati stručni radnici koji se u svakodnevnom radu bave zaštitom djece bez adekvatnog roditeljskog staranja, koji rade u službama za djecu i mlade u centrima za socijalni rad ili kod pružalaca usluga. Obavezno je da učesnici, prilikom prijave, dostave kratak CV, sa podacima o obrazovanju i radnom mjestu.

Prijavljivanje zainteresovanih je najkasnije do 19. aprila 2024. godine, putem e- maila: u.impuls.nvo@gmail.com

Projekat „Svako dijete je važno - podrška hraniteljskim porodicama, djeci u hraniteljskim porodicama i porodicama u riziku u Nikšiću i Herceg Novom “realizuje se kroz grant šemu„ Podrška zapošljavanju, socijalnoj inkluziji i socijalnom preduzetništvu“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније