Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

15. 04. 2024. 14:54 >> 14:58
Čitaj mi:

REAGOVANJE UREDNIŠTVA

RTCG profesionalno izvještavala o sjednici Vlade, odbacujemo neargumentovane napade

Iz Uredništva RTCG, povodom reagovanja Demokratske Crne Gore, kazali su da ne stoje navodi o neprofesionalnom izvještavanju sa sjednice Vlade na kojoj je izabran v.d. direktora Uprave policije.

Reagovanje Uredništva RTCG prenosimo integralno:

"Neprijatno nam je da polemišemo sa političkim partijama, ali zbog javnosti moramo iznijeti nekoliko činjenica koje su lako provjerljive. Ponavljamo da su u Dnevniku o kojem govori Demokratska Crna Gora, objavljene izjave više funkcionera te partije. I sinoć i inače, Demokratska Crna Gora je zastupljenija od ostalih, a saopštenje koje potenciraju nijesu objavili ni na svojim društvenim mrežama, već ista saopštenja koja smo i mi objavili. Takođe, ne stoji tvrdnja da smo objavili saopštenja svih partija.

Što se tiče navoda o neprofesionalnom izvještavanju sa sjednice Vlade ni oni ne stoje.

Javni servis u toku sjednice Vlade nije objavio nijednu neistinitu informaciju. To pokazuju i zaključci sa te sjednice Vlade. Naime, kao što je poznato za v.d. direktora Uprave policije je izabran Aleksandar Radović, a ne kandidat kojeg je predložio ministar Danilo Šaranović. Sama ta činjenica govori da je pred Vladom bilo više kandidata, a ne samo jedan kako se tvrdi u reagovanju Demokratske Crne Gore.

Javni servis je samo izvještavao šta se dešavalo na toj sjednici Vlade, i nema nadležnost da donosi zaključke. Kao što su ove prve dvije stvari provjerljive tako je jasno i da ocjena o političkom uticaju na Javni servis ne stoji, a što potvrđuju kontinuirani napadi na RTCG.

Opasno je da partija koja kontroliše sektor bezbjednosti neargumentovano napada Javni servis, a istovremeno ćuti na informacije o ozbiljnim zloupotrebama bezbjednosnog sistema na štetu Javnog servisa o čemu su upoznati u direktnom razgovoru.

Ovim završavamo svaku polemiku, a mi ćemo nastaviti da svoj posao obavljamo profesionalno i izbalansirano", navodi se u saopštenju Uredništva RTCG. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније