Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

05. 03. 2024. 16:56 >> 16:56

poljoprivredni klaster

"Domaći mliječni proizvodi zadovoljavaju standard, nepovjerenje zbog netačnih informacija"

Poljoprivredni klaster Crne Gore sproveo je istraživanje sa tri renomirane mljekare u Crnoj Gori i utvrdio da kvalitet svih proizvoda od mlijeka u skladu s EU standardima, saopštio je predsjednik Boško Miličić.

Oni su reagovali nakon objave u medijima koja je izazvala zabrinutost među sugrađanima u vezi s kvalitetom sirovog kravljeg mlijeka u Crnoj Gori.

Kako bi pružili precizne i provjerene informacije, sproveli su istraživanje u saradnji s tri renomirane mljekare u Crnoj Gori.

Kada je riječ o Mljekaru Miličić otkupljeno je  375.182 litara mlijeka, od čega, kako se navodi u istraživanju, 96,45 odsto otkupljene količine zadovoljava standard.

“Prosječna količina bakterija bila je manja od 100.000. Prosječna količina somatskih ćelija: manje od 400.000”, navodi se u saopštenju.

U proizvodima Mljekare Nika prosječna količina bakterija je 33.459,8, a prosječna količina somatskih ćelija: 54.606,4.

“Prosječna količina bakterija u proizvodima Mljekare Lazine je 81.981,6 , a prosječna količina somatskih ćelija: 88.824,8”, saopštio je miličić.

On tvrdi da su svi navedeni podaci  u skladu s EU standardima, obezbjeđujući visok nivo kvaliteta i bezbjednosti naših proizvoda od mlijeka.

“Ovim putem želimo istaknuti našu posvećenost očuvanju bezbjednosti potrošača i kvaliteta domaćih proizvoda. Pozivamo sve medijske aktere i istraživače da pažljivo razmisle prije plasiranja informacija koje bi mogle uticati na javnost i stvoriti nepovjerenje među našim sugrađanima u vezi s kvalitetom domaćih proizvoda”, poručio je on.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније