Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

15. 02. 2024. 12:23 >> 12:23
Čitaj mi:

NVF HUMANOST

Bulatovićima potrebna pomoć za ugradnju stepenišnog lifta

Starijem bračnom paru Miogradu i Slavici Bulatović potrebna je pomoć kako bi napravili stepenišni lift. Miodrag (71) godinama svoju ženu koja je u invalidskim kolicima nosi do lifta svaki put kada napuštaju stan, ali sada ga snaga izdaje. Iz NVF "Humanost" pozivaju sve koji mogu da pomognu Bulatovićima slanjem 44 na 14565.

"Miodrag i Slavica Bulatović su bračni par iz Podogorice koji, uprkos teškim životnim izazovima, ponosno ističu veliku ljubav koja ispunjava njihov dom. Slavica je 2018. godine doživjela moždani udar, a poslije operacije, uspjela je da preživi, ali je ostala nepokretna.
Miodrag je nakon toga svoj život posvetio Slavici o kojoj brine svakog dana, ali, kako godine odmiču, sve mu je teže da iz stana svoju suprugu ponese do lifta, budući da žive u neprilagođenoj zgradi i da na njihovom spratu ne postoji ulaz u lift. Do lifta, Miodraga i Slavicu dijeli stepenište i ovom bračnom paru potreban je stepenišni lift kako bi Slavica i Miodrag bili u mogućnosti da, i u godinama koje dolaze, izlaze iz stana", navode u ovom nevladinom udruženju.

Za ovaj projekat potrebno je prikupiti 9.265 eura, a akcija je pokrenuta putem platforme humanost.com.

"Kako bismo došli do lifta, ja moram da je nosim, budući da našem spratu ne postoji lift. Godinama sam uspijevao u tome, a sada, kada godine čine svoje, u pomoć pozivam komšije. Trudim se da svoju ženu izvodim svakog dana, njoj je neophodan svježi vazduh nakon tragedije koja nas je zadesila. Stepenišni lift koji bi se ugradio mnogo bi nam olakšao život", poručuje Miodrag.

Miodrag dodaje da su se godinama obraćali raznim institucijam da im pomognu, bez odgovora, pa su sada prinuđeni da se oslone na humane ljude koji će imati razumijevanja za situaciju u kojoj se ovaj bračni par nalazi.

POMOZIMO SLAVICI I MIODRAGU UPLATAMA:
Žiro račun: 520-44362-73
SMS: 44 na 14565
Devizni račun: 520004200000308228
IBAN: ME25520004200000308228
SWIFT: HBBAMEPGXXX

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније