Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

07. 02. 2024. 16:09 >> 16:11
Čitaj mi:

DELEGACIJA U NJUJORKU

"Iskorjenjivanje siromaštva najveći izazov"

Iskorjenjivanje siromaštva u svim njegovim oblicima ostaje jedan od najvećih izazova s kojima se suočavamo, navodi se u saopštenju delegacije Crne Gore koju predvodi ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, a koja je učestvovala na ministarskom forumu u Njujorku.

Delegacija je, kako je saopšteno iz resornog ministarstva, učestvivala na zasijedanju Komisije za društveni razvoj Ujedinjenih Nacija.

U obraćanju crnogorske delegacije navedeno je da iskorjenjivanje siromaštva u svim njegovim oblicima ostaje jedan od najvećih izazova sa kojima se suočavaju.

"Ovo opredjeljenje usklađeno je s naporima međunarodne zajednice, istaknutim tokom Samita o ciljevima održivog razvoja, kako bi se ubrzala implementacija Agende 2030. Crna Gora, kao posvećena članica UN-a, aktivno radi na ostvarivanju globalnih ciljeva održivog razvoja", dodaje se u saopštenju. 

Delegacija je u obraćanju istakla da je Vlada Crne Gore, za samo tri meseca svog mandata, povećala minimalnu penziju, da se planira sprovođenje sveobuhvatnih reformi u sistemu socijalne i dečje zaštite.

Takođe su naveli da Crna Gora posebnu pažnju posvećuje uvođenju novih softverskih sistema u sve institucije sistema u oblasti rada, penzijskog osiguranja, invalidskog osiguranja, socijalne i dečje zaštite, kroz intenzivan rad na digitalizaciji usluga.

"Usklađivanjem s principima EU o socijalnoj pravdi, jednakim pravima i održivom razvoju, i u skladu sa Konvencijom UN o pravima osoba sa invaliditetom, Crna Gora ostaje pouzdan partner u ostvarivanju stabilnog i demokratskog društva, gdje jedinstvo i snažan multilateralizam, s UN-om u središtu, nude adekvatne odgovore na izazove budućnosti", zaključeno je u obraćanju delegacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније