Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

05. 02. 2024. 13:55 >> 13:56
Čitaj mi:

ASK

Prijave za ispit za poslove lobiranja do 4. marta

Kandidati koji žele da se prijave za polaganje ispita za obavljanje poslova lobiranja to mogu učiniti do 4. marta. Polaganje će se održati 14. marta.

Prijave se podnose Agenciji za sprječavanje korupcije.

"Agencija za sprječavanje korupcije zakazuje polaganje ispita za obavljanje poslova lobiranja za 14. mart 2024. godine, u 13 sati u prostorijama Agencije, ulica Kralja Nikole 27/V, Podgorica. Prijava za polaganje ispita podnosi se Agenciji do 4. marta 2024. godine", precizirano je u saopštenju. 

Kako navode, osim prijave, potrebno je da prilože i dokaz o visokom obrazovanju, sedmi nivo okvira kvalifikacija, podnivo jedan (VII1).

"Troškovi za polaganje ispita u iznosu od 50 eura uplaćuju se na žiro račun: Budžet Crne Gore – Agencija za sprječavanje korupcije broj 832-52012-40, svrha uplate: Naknada za polaganje ispita za obavljanje poslova lobiranja

2, navodi se u saopštenju.

Dokaz o uplati troškova, shodno članu 8 Pravilnika, kandidati su dužni da predaju sekretaru Komisije prije početka polaganja ispita.

"Način polaganja ispita predviđen je Pravilnikom o programu i načinu polaganja ispita za obavljanje poslova lobiranja. Ispit se polaže pred Komisijom za polaganje ispita, po Programu za polaganje ispita koji sadrži sljedeće predmete:  Ustavni sistem Crne Gore; Državna uprava i organizacija državne uprave; Lokalna samouprava; Lobiranje i djelatnost lobiranja; Sprječavanje sukoba interesa u vršenju javne funkcije; i Krivična djela protiv službene dužnosti, platnog prometa i privrednog poslovanja i državnih organa", navodi se u saopštenju ASK. 

Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove će biti objavljen na internet stranici Agencije za sprječavanje korupcije, www.antikorupcija.me.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani kandidati mogu se obratiti službenicima Odsjeka za integritet i lobiranje putem telefona: 020/44-77-22 i na email: integritet@antikorupcija.me. Na sajtu ASK su detalji o načinu prijavljivanja i literatura koja je kandidatima potrebna. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније