Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.М.

07. 11. 2023. 14:54 >> 15:14

POKUŠAJ "PHISHINGA"

Lažni mejlovi stižu korisnicima Telekom mreže, ne ostavljati lične podatke

Veliki broj građana koji koristile usluge Telekoma dobio je jutros elektronsku poštu u kojoj se traži ažuriranje podataka o plaćanju. Iz Telekoma su Portalu RTCG kazali da je riječ o lažnim mejlovima, i da se radi o pokušaju "phishinga". Upozorili su građane da nipošto ne ulaze na link, niti ostavljaju lične podatke.

"Registrovali smo pojavu lažnih mejlova koji do korisnika stižu sa potpisom Crnogorskog Telekoma elektronskom poštom ili drugim digitalnim kanalima. Riječ je o pokušaju tzv. phishinga, pa ukoliko dobijete e-mail ili SMS sa sumnjive adrese, ignorišite ih, ne otvarajte linkove i ni u kom slučaju ne ostavljajte lične podatke bilo koje vrste", saopšteno je iz Telekoma.

Naglašavaju da da Crnogorski Telekom  e-mailom ili SMS-om nikada neće tražiti lične podatke, među kojima su brojevi bankarskih kartica, PIN kodovi, šifre.

"Dakle, podaci korisnika nisu ugroženi, osim ukoliko ne odu na link koji su dobili i sami ih ne podijele", poručuju iz Telekoma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније