Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

10. 05. 2023. 15:38 >> 15:39

ODBOR DIREKTOR REGIONALNOG VODOVODA

Vlada finansijski da pomogne spašavanje izvorišta Bolje sestre

Regionalnom vodovodu Crnogorsko primorje hitno je potrebna finansijska pomoć Vlade kako bi se vodosnabdijevanje primorskih opština u narednom periodu odvijalo nesmetano, bez restrikcija.

To je ocijenjeno na prvoj sjednici novog Odbora direktora DOO „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“. Za predsjednika Odbora direktora ponovo je imenovan Zoran Lakušić.

Kako navode u saopštenju, budući da je ljetnja turustička sezona na pragu, glavni fokus Odbora direktora bio je kako kažu, na razmatranju informacija i načina o vodosnabdijevanju u toku naredne ljetnje sezone.

Tom prilikom je konstatovano da je Regionalni vodovod preduzeo niz mjera u cilju urednog vodosnabdijevanja u predstojećoj turističkoj sezoni uprkos vanrednim uslovima sa kojima se ovo Društvo suočava.

“Kao i u prethodnom periodu, nastaviće se sa aktivnostima na unaprjeđenju saradnje sa lokalnim vodovodnim preduzećima na Crnogorskom primorju, čiji je krajnji cilj obezbjeđivanje optimalnih uslova za isporuku visokokvalitetne vode stanovnicima i posjetiocima Crnogorskog primorja. Najbolji primjer je prošlogodišnja saradnja sa lokalnim vodovodom Budva, gdje su u tehničkom smislu regionalni vodovodni sistem i ovaj vodovodni sistem funkcionisali kao jedinstven sistem, u okviru kojeg se na dnevnom nivou usaglašavala potreba za vodom i preusmjeravali viškovi za potrebe drugih lokalnih vodovoda”, saopšteno je iz Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje.

Zaključeno je da je neophodno u najhitnijem roku obezbijediti realizaciju predloženih mjera od strane Regionalnog vodovoda, u finansijksom pogledu, za šta je neophodna pomoć Vlade Crne Gore, kako bi se vodosnabdijevanje primorskih opština u narednom periodu odvijalo nesmetano, bez uvođenja restrikcija ili drugih oblika ograničenja u vodosnabdijevanju, izazvanih smanjenom izdašnošću izvorišta „Bolje sestre“.

“Pred Regionalnim vodovodom su brojni izazovi i mnoštvo problema koje tek treba riješiti, ali, ovo Društvo će, zahvaljujući stručnim kadrovima kojima raspolaže, njihovom znanju i optimizmu, biti spremno da se sa svim poteškoćama adekvatno izbori”, poručeno je iz Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje.

Podsjetimo Vlada je na jednoj od prethodnih sjednica, razriješila dužnosti dosadašnje članove Odbora direktora DOO “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”: Zorana Lakušića, Dušana Vukića, Anu Sekulić, Novicu Tmušića i Novicu Bulatović.

Vlada je na istoj sjednici imenovala nove članove Odbora direktora DOO “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“: Zorana Lakušića, dip. ing. mašinstva, Zdravka Čurovića, dipl. Inž. mašinstva, Miloša Stankovića, dipl. menadžer, Dritana Redžu, mr fizičke kulture, kao i Milenu Živanović, mr primijenjenih studija menadžmenta.

Na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Vlada Crne Gore je za predsjednika Odbora direktora ovog Društva ponovo imenovala Zorana Lakušića, dipl. inž. mašinstva.

Odbor direktora DOO ,,Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ je na svojoj prvoj redovnoj sjednici razmatrao više tačaka dnevnog reda usmjerenih na pitanja od značaja za dalji rad i bolje funkcionisanje Regionalnog vodovoda. Jedna od najznačajnijih tačka dnevnog reda, na redovnoj sjednici bila je razmatranje i usvajanje „Godišnjeg izvještaja o realizaciji godišnjeg Plana rada sa finansijskim izvještajem za 2022. godinu“.

Odbor direktora usvojio je navedeni Izvještaj uz ocjenu da je, i pored brojnih izazova kojima je bio izložen u 2022. godini, Regionalni vodovod bio na visini odgovornih zadatka koje mu je Društvo povjerilo, odnosno da je realizovao sve Planom utvrđene obaveze, koje su bile u njegovoj nadležnosti.

“Uspješno sprovođenje planom predviđenih zadataka je rezultat odgovornog odnosa i konstruktivne saradnje Odbora direktora, menadžmenta i zaposlenih u Regionalnom vodovodu”, saopšteno je nakon sjednice.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније