Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Вукоман Кљајевић, Радио Црне Горе 

22. 01. 2023. 13:42 >> 13:50

POLOŽENI VIJENCI

Dužni smo da ne zaboravimo tragediju na Bioču

U Bijelom Polju, porodice stradalih putnika, putnici, predstavnici Opštine Bijelo Polje, NVO "Voza neprebola" te građani danas su polaganjem vijenaca ispred spomenika u gradskom parku obilježili 17 godina od željezničke nesreće u Bioču. Dužni smo da ovu veliku tragediju pamtimo i ne zaboravimo kako se ne bi događale slične tragedije, poručio je predsjednik NVO "Voz neprebola" Vesko Vlahović.

Otac stradalog putnika Goran Vojinović pozvao je poslanike te sefove poslaničkih klubova da pokrenu parlamentarnu istragu u vezi nesreće na Bioču. U cilju rasvjtljavanja slučaja treba da se uključi državni tužilac Novović kao i članovi Vlade.

Vojinović je potom iznio svoja saznanja o dešavanjima koja su prethodila tragediji.

"Godinama unazad su opredjeljivana milionska sredstva za održavanje željezničke infrastrukture u Crnoj Gori, koja su, nažalost, na osnovu odluka menadžmenta opredjeljivana za velike otpremine, kupovinu stanova, povoljne kredite i ko zna zasta još. Tako je kobnog dana mašinovođa Filipović nakon dolaska iz Bara napustio voz uz obrazloženje da je neispravan. Menadžment je uključio Slobodana Drobnjaka koji je, i pored informacije da voz nije ispravan, krenuo na put. Na stanici Lutovo zaustavio voz i obavijestio nadređene da voz nije za dalju vožnju. Nakon insistiranja da voz mora da krene pokrenuo je mašinu. Nedugo zatim više vagona je izletjelo iz šina i survalo se u provaliju i to na mjestu na koje je upozovala tadašnja kontrola Zeljeznica Crne Gore i Srbije, naveo je Vojinović. On je poručio da ukoliko poslanici i Vlada ne reaguju na njihov poziv da će ih smatrati saučesnicima", objasnio je Vojinović. 

Treba na kraju dodati da će sjutra polagati u pet do 12 vijence - cvijeće na Bioču.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније