Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

09. 12. 2022. 12:00   >>  11:58

UCG

Milena Vlahović najbolja studentkinja Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

Milena Vlahović studentkinja Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore (UCG) sa prosjekom 9,11 proglašena je za najbolju studentkinju svog Fakulteta za studijsku 2022/23. godinu, saopšteno je iz UCG. Tim povodom nagradu joj je uručio rektor prof. dr Vladimir Božović.

"Ova nagrada za mene predstavlja podsticaj za dalje napredovanje, usavršavanje i rad u ovoj oblasti, kao i u drugim oblastima koje se nadovezuju za ovu struku", kazala je najbolja studentkinja.

Ona kaže da je na svom ličnom iskustvu uvidjela da odricanje nije neophodno, a zalaganje i trud, da.

"Samo je potrebno opredijeliti se za struku u kojoj želim da se ostvarim, pa su motivacija i uspjeh bili nezaobilazni. Potrebno je postaviti prioritete, biti realan u njihovom ostvarivanju i što je najvažnije ne zapostaviti druge sfere života, kao što su porodica, prijatelji, hobi i posao", dodala je Milena.

Ono što je najviše doprinijelo u sticanju njenih znanja i vještina je, kako navodi, praktičan rad na fakultetu iz pojedinih predmeta, kao i saradnja sa profesorima u vidu organizovanja nastave.

"To mi je zaista pomoglo da uvidim kako bi izgledalo kada bih počela da radim u ovoj struci. Mnogo je važno nadograditi teorijsko znanje praktičnim radom, jer je to jedina prava slika svega što ćemo sjutra postati", objasnila je najbolja studentkinja.

Kada je riječ o zadacima i ciljevima koje je, u domenu profesionalnog usavršavanja, postavila sebi za predstojeći period, ističe diplomiranje na osnovnim studijama.

"Kada su ciljevi u pitanju, jedino što zasigurno mogu reći je da nemam namjeru da ostanem na diplomi osnovnih studija, već se želim fokusirati na dalje usavršavanje i učenje. Trenutno nemam jasno definisane dugoročne planove, jer oni dosta zavise od mogućnosti koje se u određenom trenutno mogu pojaviti", rekla je ona.

Kaže da mjesto gdje će nastaviti studije zavisi od oblasti za koju će se usko specijalizovati.

Studentima koji će se opredijeliti za Fakultet za sport i fizičko vaspitanje UCG u budućnosti poručuje: "Na osnovu mojih prethodnih odgovora, možete zaključiti da je najbitnije izabrati oblast koja vas interesuje, pa ako je to Fakultet za sport i fizičko vaspitanje nećete pogriješiti. Fakultet ima dobro organizovanu nastavu, osoblje stručno u svom poslu, pa nam nude mogućnost da uz njihovo znanje i interakciju sa nama naučimo sve što nam je neophodno za dalji rad. Takođe, nastava na fakultetu zahtijeva da uz teorijski dio uključimo i praktičan rad, kako bi najbolje iskoristili naše znanje i vještine".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније