Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

09. 12. 2022. 20:45   >>  21:30 8

EMISIJA "OKVIR"

"Nelegalno sagrađeni objekti na Žabljaku biće srušeni"

Više od 40 nelegalno sagrađenih objekata na Žabljaku biće srušeno, počevši od ponedjeljka, saopštili su u emisiji Okvir iz Ministarstva ekologije i prostornog planiranja.

Kažu da su pod nadzorom svi objekti koji su građeni nakon stupanja na snagu Zakona o planiranju i izgradnji iz 2017-te i da nema govora o selektivnosti prilikom rušenja.

Da se to ipak neće dogoditi, tvrde iz Centra za razvoj Durmitora, jer, kako poručuju, ide zima. 

"Objekti koji nijesu na orto - foto snimku koji je završen 2018. za područje Žabljaka ne mogu biti legalizovani. Ovo su sve objekti koji su rađeni u poslednjih nekoliko godina. Svi ovi ljudi su dobili rješenje o zabrani građenja prvo, pa su ih ignorisali, završili građenje, pa su onda dobili rješenje o rušenju", kazala je u emisiji Okvir predstavnica Ministarstva ekologije Zorica Krsmanović. 

S druge strane, predsjednik budvanskog parlamenta Nikola Jovanović (DF) rekao je da Opština Budva izdaje urbanističko-tehničke uslove, ali upoznaju građane i investitore da ne mogu da ostvare prijavu gradnje, imajući u vidu moratorijum. On je naglasio da Opština Budva priželjkuje nove investicije i razvoj infrastrukture.  

"U Crnoj Gori generalno nemamo dovoljno svijesti o problemu bespravne gradnje. Zakon nije zaživio i to je generalno problem svih. Mi moramo uraditi više na rješavanju ovog problema", rekao je Jovanović.  

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније