Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

17. 11. 2022. 11:08   >>  11:07

ČESTITKA BOŽOVIĆA

"Najbolji od vas mogu da promijene jedno društvo, ali i svijet"

Rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović čestitao je Međunarodni dan studenata, ističući da UCG ima razloga da slavi svakog studenta koji je izabrao ovu visokoškolsku ustanovu i krenuo putem promjene na bolje.

"Zajednica od 20.000 studenata na UCG, nije malo za jedno društvo. Radeći na sebi, gradeći znanje, radite na boljem sjutra cijelog društva. Oni najbolji od vas, investirajući u znanje i dajući krila inventivnosti, mogu da promijene tokove ne samo jednog društva, već i svijeta. Ljudi sa ovih prostora su to već dokazali", naveo je rektor u čestitki.

Univerzitet Crne Gore će, kako je poručio, pružiti podršku da za svaki kreativni impuls koji sasvim sigurno studenti nose u sebi.

"Nije presudno samo obrazovati um već obrazovati i srce, a to znači da znanjem treba da, u budućnosti, date odgovor na potrebe jednog društva, a zašto ne i svijeta. Danas vam se više nego ikad pružaju razne mogućnosti kroz umreženost Univerziteta Crne Gore sa visokoškolskim, naučnoistraživačkim i umjetničkim centrima svijeta koji nude ekspertizu koju možete donijeti svojoj zemlji. Iskoristite servise podrške na Univerzitetu koji će vam pomoći da slijedite svoj zacrtani put, karijere ili nauke. Razvijajte svoju kritičku misao i polažite pravo na slobodu mišljenja, nek se vaš glas uvijek čuje", naglasio je Božović.

Kako dodaje, kolika je snaga mladosti govori i to što je ovaj datum svjetsko podsjećanje na borbu palih studenata Univerziteta u Pragu, za slobodu, demokratiju i pravo na obrazovanje.

"Sa ponosom na vaš dosadašnji rad, čestitam vam vaš Dan, sa željom da idete kroz život, svom svojom veličinom, korakom uspjeha na svim poljima: i života, i obrazovanja, i umjetnosti, i nauke", navodi se u čestitki.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније