Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г./М.В.

23. 09. 2022. 18:03   >>  24. 09. 2022. 08:25

REAKCIJE NA NACRT ZAKONA

Krapović: Nedopustivo da nema resora turizma; Radulović: Više me ništa ne iznenađuje

Nakon što je izvršna vlast objavila Nacrt zakona o Vladi, u kome se navodi da među 14 resora nema resora turizma stižu i prve reakcije. Predstavnici Crnogorskog turističkog udruženja i Skupštine Crne Gore ističu za Portal RTCG da je nedopustivo da Crna Gora nema Ministarstvo turizma.

Predsjednik skupštinskog Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Dragan Krapović (Demokratska Crna Gora) kaže nam da Vlada nije sagledala ono što je potreba Crne Gore.

"Potpuno je očekivano da u ovoj Vladi nema kapaciteta da na ozbiljan način sagledaju ono što je potreba Crne Gore da u pojednim veoma bitnim segmentima crnogorske ekonomije u Vladi Crne Gore postoje ministarstva koja se bave oblastima od ključnog značaja za Crnu Goru poput turizma, energetike, i bez sumnje saobraćaja", navodi Krapović.

Srećom,kako tvrdi, ova neznavena 43. Vlada Crne Gore je pala u Parlamentu, a Zakon o Vladi će biti donijet uz učešće poslanika "pa će amandmanima na budući Predlog zakona o vladi biti ispravljeni svi propusti koje vidimo u Nacrtu zakona".

"Kao predsjednik skupštinskog Odbora za turizam, i kao bivši predsjednik Opštine Budva, najveće turističke metropole u Crnoj Gori, moram da kažem da sam frapiram činjenicom da nije predviđeno Ministarstvo turizma, pa čak ni u okviru nekog od Nacrtom zakona predviđenih resora. Ta činjenica dovoljno govori o kvalitetu posla koji je urađen.Imajući u vidi značaj turizma za Crnu Goru, to je jednostavno nedopustivo", rekao je Krapović.

Vlada je u četvrtak objavila Nacrt zakona po kome centralni organ izvršne vlasti ubuduće ne bi trebalo da ima više od 14 resora. Rad na tom zakonu počeo je na proljeće ove godine, a Vlada je utvrdila i temine za javnu raspravu.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), i suvlasnik hotela "Splendid" Žarko Radulović kazao nam je da nije iznenađen.

"Za mene u ovim vremenima više iznenađenja nema, jer u sve što sam vjerovao da ne može da bude to se desilo. Što se tiče Nacrta Zakona, uopšte nisam iznenađen. Zemlja koja u ovim vremenima u ovom trenutku zavisi od turizma, uopšte da nema Ministarstvo turizma nije iznenađenje. Znači, nastavlja se sve u kontituitetu", istakao je Radulović.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније