Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

30. 08. 2022. 09:43   >>  09:41

MICEV SAOPŠTIO

Od sljedeće sedmice opet vrućine, temperature oko 37 stepeni

Meteorolog Branko Micev saopštio je da će u Crnoj Gori od ponedjeljka, 5. septembra, biti veoma toplo za ovo doba godine, sa maksimalnim temperaturama od oko 37 stepeni. Kazao je i da će u naredna dva dana biti više sunčanog vremena, ali sa popodnevnm uslovima za lokalno kratkotrajnu kišu sa grmljavinskim procesima. U petak će biti promjenljivo oblačno sa kišom.

Micev je emisiji "Dobro jutro Crna Goro", na TVCG, kazao i da je juče u Podgorici palo šest litara kiše po metru kvadratnom, što je uticalo na blagi porast vodostaja Morače i ohrabruje za stanje u hridrološkom sistemu. Najviše kiše bilo je u Rožajama - 34 litra po metru kvadratnom.

Temperatura u Crnoj Gori je, kako je istakao, u granicama klimatske normale. Gledaocima Jutarnjeg programa saopštio i kuriozitet - jutros je u Baru temperatura vazduha bila 25 stepeni, a mora 26.

Za dane vikenda očekuje se priliv toplog vazduha, biće prilično sunčano i uglavnom suvo vrijeme.

"Samo u planinama biće uslova za loklano kratkotrajnu kišu", kazao je Micev.

Od ponedjeljaka, 5. septembra, pod uticajem termobaričkog grebena, biće stabilno - sunčano vrijeme i veoma toplo za ovo doba godine, sa maksimalnim temperaturama od oko 37 stepeni.

Micev je naveo da početak septembra zna da bude topao, sa temperaturama znatno iznad klimatske normale i podsjetio na 2020. godinu, kada je od 7. do 17. septembra bilo stalno preko 34 stepena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније