Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

16. 08. 2022. 09:45 >> 09:43

ODBOR ZA SPAS ZETE

"Danas preventivna blokada saobraćajnice u Zeti"

Iz odbora Za spas Zete saoštili su da su u razgovoru sa političkim subjektima  od predstavnika Demokrata, DF-a, Prave CG, PZP-a i SNP-a dobili podršku u ostvarenju njihovih zahtjeva kroz prihvatanje predloženog amandmaskog djelovanja, ali će kako kažu preventivno blokirati saobraćajnicu Podgorica - Bar kako bi poslali poruku poslanicima da održe riječ.

"Od strane poslaničkog kluba SDP-LP nismo dobili konačan stav, osim da će poslanici koji djeluju ispred ovog kluba biti upoznati sa našim zahtjevima, nakon čega će formirati konačan stav po pitanju predloženih amandmana", navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, od strane poslaničkog kluba SD dobijen je dogovor da je iz njihovog ugla prihvatljivo sve što budu dogovorili sa predlagačima zakona. 

"Od predstavnika kluba poslanika „Crno na bijelo“ (URA) nije dobijen jasan odgovor tokom trajanja sastanka, dok je nekoliko sati nakon održanog sastanka premijer Abazović, lider ovog pokreta, izjavio da će ići sa predlogom amandmana vezano za teritorijalnu organizaciju same opštine, kako bi se našlo kompromisno rešenje i izašlo u susret građanima Zete", saopštenon je iz ovog odbora.

Kako kažu, s obzirom na sve navedeno, "možemo konstatovati da će se naš glas čuti u Skupštini preko poslanika od kojih smo dobili podršku, a kako stvari stoje, nadamo se i uvažiti kroz najavljeno amandmansko djelovanje koje obuhvata naselja buduće opštine Zeta, prethodno definisana u Deklaraciji za zaštitu interesa Zete". 

Kako objašnjavaju, iako se zakonski, kompletan proces konačnog razgraničenja opštine sprovodi tek nakon što nova opština reguliše svoj status, "smatramo da najavljeno amandmansko djelovanje u priličnoj mjeri popravlja početnu poziciju buduće opštine Zeta u tom procesu, i predstavlja dobru osnovu za naša dalja zajednička djelovanja".

Poručili su da če shodno dešavanjima u Skupštini, građani Zete  danas pravovremeno i preventivno reagovati blokiranjem saobraćajnice u Zeti, kako bi na taj način poslali odlučnu poruku poslanicima, da održe date riječi i uvaže zahtjeve građana Zete!

"U suprotnom, potrudićemo se da one koji to ne urade, kao građani potpuno isključimo iz budućeg političkog djelovanja u Zeti!", zaključeno je u saopštenju.

Podsjećamo, na dnevnom redu današnjeg vanrednog skupštinskog zasijedanja su, između ostalog, izmjene zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Glavnom gradu kojim je predviđeno osnivanje Zete kao samostalne opštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније