Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

04. 09. 2022. 11:55 >> 12:13
5

ODBOR "ZA SPAS ZETE"

Uskraćeni za dio teritorije, neće kolektor u Botunu

Članovi Odbora "Za spas Zete" na sat su danas blokirali kružni tok prema Aerodromu Podgorica.

Protestno okupljanje je organizovano zbog, kako je poručeno sa skupa, ugrožavanja teritorije Opštine Zeta kao i zbog najavljene izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Botunu.

Mještani Botuna sa skupa su poručili da se ne može na silu graditi kolektor u Botunu, jer bi kako kažu, Zeta pored nekoliko postojećih dobila još jednog zagađivača.

Kazali su i da im za taj problem nije kriv aktuelni gradonačelnik Ivan Vuković, koji je kako navode, samo naslijedio problem.

Mještani su naveli da su još 2008. pojedini odbornici iz Zete glasali u Skupštini Podgorice i na taj način omogućili izgradnju Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Botunu.

Žarko Brajović je sa skupa poručio da su dobili status Opštine u nezgodno vrijeme, jer nisu bili pripremljeni.

"Uskraćeni smo za dio teritorije", naveo je Brajović i dodao da je riječ o oko 9.000 kvadrata, uključujući dio Plantaža i Aerodroma.

Sa skupa je poručeno i da je potrebo završiti pitanje razgraničenja opština Zeta i Podgorica.

Blokada je dogovorena u organizaciji odbora "Za spas Zete" i mještana Botuna.

Građanima Zete na protestu se pridružio i poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević.

"Ovo je samo jedan od pokazatelja da je Zakon o teritorijalnoj organizaciji snadalozan posebno u dijelu MZ Botun i Gornje Zete gdje se već godinama vrši ekološki genocid", poručio je Knežević.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније