Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

03. 08. 2022. 15:53 >> 15:50
4

PITA SE NAKON POŽARA

Rambo Amadeus: Koliko koštaju ti nedostižni kanaderi?

U mjestu Njivice kod Herceg Novog juče je u jutarnjim satima izbio požar ogromnih razmjera koji je prouzrokovao enormnu štetu na visokom i niskom rastinju.

Gašenje požara vatrogascima dodatno je otežavao vjetar, a vatra se u jednom trenutku približila i kućama.

U gašenje požara uključio se helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), a pomoć je zatražena i od susjedne Hrvatske, međutim vatra je već bila zahvatila visoko i nisko rastinje.

Ipak, pomoć u vidu hrvatskih kanadera ovog puta je izostala jer su i komšija aktivni požari, a kanaderi su im angažovani na gašenju.

Nakon što je požar lokalizovan uz nadljudske napore vatrogasaca, ali i zahvaljujući angažovanju helikoptera, vatra je za sobom opustošila mjesto Njivice kod Herceg Novog.

Regionalni umjetnik Antonije Pušić, poznat kao Rambo Amadeus, dao je svoj autentični komentar uz osvrt da li se godišnjim prihodima od turizma može nabaviti kanader.

Rambo se pita koliko koštaju "nedostižni kanaderi" i "odvaja li se na protivpožarnu zaštitu neki dinar od ogromnih profita koje poslovna elita pravi od turizma".

"Da li ćemo svi žmuriti pred ovim opominjućim ožiljkom, likujući kako je naša kuća bezbjedna, dok nam se čitave teritorije ne pretvore u goli kamen? Moramo li da čekamo da stvarno izgori pola Balkana da bi se stvar shvatila ozbiljno?", napisao je Rambo, prenosi Klix.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније