Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

03. 08. 2022. 09:46 >> 09:47

SUZBIJANJE KORUPCIJE

Podrška antikorupcijskim inicijativama

Suzbijanju korupcije na svim nivoima doprinijeti Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije čije će konstituisanje brzo biti završeno, kao i Nacionalna strategija za borbu protiv korupcije koja će biti krovni dokument iz kojeg će proizaći normativne promjene i akcioni planovi, kazao je ministar bez portfelja Zoran Miljanić na sastanku sa predsjednikom Savjeta Draganom Damjanovićem i v.d. direktorom Agencije za zaštitu konkurencije Nebojšom Jovovićem.

“Riječ je o prvom dokumentu te vrste u Crnoj Gori, a rješavanja problema korupcije od izuzetnog je značaja za pregovarački proces sa EU, jer je u ranijim izvještajima Evropske unije ta pojava prepoznata kao veliki problem u Crnoj Gori. Naš cilj je da to više ne bude tako, odnosno da sistemski pristupimo suzbijanju korupcije i da sve institucije koje su zadužene za to postignu veću efikasnost”, ocijenio je Miljanić.

Predstavnici Agencije podržali su antikorupcijske inicijative 43. Vlade i saopštili da bi ta institucija mogla dati doprinos na tom polju.

Prema njihovim riječima, politika konkurencije jedno od najizazovnijih poglavlja u pregovaračkom procesu, a države koje su u prethodnom talasu pristupile EU imale su velike izazove da riješe taj segment u okviru pregovora.

“Jedan od prioriteta Crne Gore morao bi biti i pojačavanje kapaciteta Agencije za zaštitu konkurencije, kao i izmjena pravne normative po standardima EU”, ocijenili su predstavnici te institucije, dodajući da je neophodno I pooštravanje kaznene politike u obastima državne pomoći i zaštite konkurencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније