Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

29. 07. 2022. 08:04   >>  08:40 1

PAVLOVIĆ SAOPŠTIO

Sukobi taksista svakodnevica, pripremaju protest

Strukovni sindikat taksista Crne Gore u narednih sedam dana odlučiće o načinu na koji će organizovati protesta, koji su ranije najavili za 10. avgust u Baru, kazao je predsjednik tog sindikata Borislav Pavlović.

Ranije su najavili da će 10. avgusta u Baru blokirati jadransku magistralu u špicu ljetnje turističke sezone, ali Pavlović navodi kako im Uprava policije vjerovatno neće dozvoliti blokadu saobraćajnice.

“Protest još uvijek nije prijavljen, mi smo u fazi pregovora sa kolegama da bismo došli do tačkog broja učesnika i čekamo reakcije nadležnih koje su već počele”, kazao je Pavlović u emisiji “Dobro jutra Crna Goro”.

Najveći problem im je, kako ističe, nelegalna konkurencija, pa u tom kontekstu navodi i primjer Poljaka koji je 2019. plati 4.000 eura za taksi usluge u Crnoj Gori.

Pavlović je da su već imali neke razgovore i da će u narednih sedam dana odlučiti na koji način će organizovati protest.

“Nadamo se da će i Glavni grad narednih dana početi da sprovodi mjere koje smo dogovorili”, kazao Pavlović i dodao da razgovaraju i sa ostalim predsjednicima opština.

Ističe i kako vjerovatno neće dobiti dozvolu Uprave policije za blokadu saobraćaja, ali kako dodaje protestne vožnje ima uvijek ostaju kao opcija.

On je kazao da podaci za prošlu godinu pokazuju da u Crnoj Gori ima 3.500 auto-taksi vozila, njih vozi 1.645 vozača.

“To je malo čudno, jer na jednog radnika dolaze dva vozila. To je skoro 50 odsto ilegalnih vozila”, naveo je Pavlović.

Svaki dan, kako kaže, ima sukoba taksista, onih koji legalno i ilegalno voze.

“Problem je izražen u svim gradova, a trenutno je to najizraženije na primorju”, kazao je Pavlović i poručio da od nadležnih traže samo poštovanje zakona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније