Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ Mina ]

25. 07. 2022. 11:00 >> 11:00

SSTCG

Taksisti najavljuju protest u Baru u avgustu

Skupština Strukovnog sindikata taksista Crne Gore (SSTCG) donijela je odluku da počne pripremu protesta koji će se 10. avgusta održati u Baru, u vidu blokade jadranske magistrale u špicu ljetnje turističke sezone.

Predsjednik SSTCG-a, koji djeluje u okviru Unije slobodnih sidnikata (USSCG), Borislav Pavlović, kazao je da su na takav vid protesta primorani, jer i pored molbi nadležnima 20 godina da se spriječi haos u prevozu putnika u drumskom saobraćaju, oni ostaju nijemi, a legalno registrovani prevoznici padaju u dužničko ropstvo i gube svoja radna mjesta koja ustupaju sivoj ekonomiji.

Pavlović tvrdi da dvije decenije traje haos na tržištu prevoza putnika u drumskom saobraćaju, koji je izazvan neradom nadležnih institucija na opštinskom i državnom nivou, koje uporno odbijaju da primijene zakone i opštinske odluke koje regulišu tu djelatnost.

„To za posljedicu ima uništavanje svih onih koji su legalno registrovani za ovu djelatnost i stvaranje socijalnih slučaja, a svjesno favorizovanje sive ekonomije i nelegalnog prevoza putnika“, naveo je Pavlović u saopštenju.

Nelegalni prevoz putnika, kako je podsjetio, prema analizi resornog Ministarstva iz 2019. godine čini 60 odsto, a od 2020. prelazi i 70 odsto od ukupnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju, posebno u auto-taksi prevozu.

„Posebno poglavlje u favorizovanju sive ekonomije u djelatnosti prevoza putnika u drumskom saobraćaju zauzimaju službenici koji su nadležni za nadzor u ovoj djelatnosi iz uprava za inspekcijske poslove i prihoda i carina, kao i lokalne komunalne inspekcije, čiji su službenici selektivnim primjenjivanjem zakonskih propisa doveli na ivicu egzistencije sve one koji legalno obavljaju djelatnost prevoza putnika u drumskom saobraćaju, a posebno auto-taksi preduzetnike“, zaključio je Pavlović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније