Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.Mijatović ]

20. 02. 2022. 07:17 >> 23:54
7

PAVLOVIĆ ZA PORTAL

Poslovanje taksi prevoznika više nema smisla

Poslije zadnjeg poskupljenja naftnih derivata, poslovanje taksi prevoznika više nema smisla, kazao je za Portal RTCG predsjednik Sindikata strukovnih taksista Crne Gore Borislav Pavlović. Poručuje da auto-taxi preduzetnici iz SSTCG razmišljaju o poskupljenju svojih usluga, ali boje se da bi to bilo kontraproduktivno, te da bi na taj način izgubili i trenutni minimum stranaka.

''Poslije zadnjeg poskupljenja naftnih derivata, naše poslovanje više nema smisla. To je jasno ako uzmemo podatak da je uvijek cijena usluge taxi vozila po pređenom kilometru pratila cjenu litra nafte, i da se ta cijena dijeli na tri, jedna trećina državi, jedna trećina vozilu, i jedna trećina vozaču, a aktuelne prosječne cijene pređenog kilometra su 60 euro centi'', kazao je Pavlović.

Istakao je da auto-taxi preduzetnici, članovi SSTCG razmišljaju o poskupljenju svojih usluga i da će se o tom pitanju izjasniti u ponedjeljak.

''Međutim mislimo da bi to bilo kontraproduktivno, jer bi na taj način izgubili i trenutni minimum stranaka koji koriste naše usluga'', kaže Pavlović.

Objašnjava da je povećanje cijena goriva kao i cijena životnih namirnica negativno uticalo na broj korisnika usluga taksi prevoza.

''Povećanje cijena naftnih derivate, koje su dovele do galopirajućih cijena životnih namirnica kao i troškova života u upšte, što se katastrofalno odrazilo na broj korisnika naših usluga, jer auto-taxi preduzetnici u Crnoj Gori najveći broj korisnika usluga imaju iz najsiromašnijeg dijela društva, koje najviše pogađa ovakvo divljanje cijena'', istakao je on.

Poručuje da će Izvršni odbor Strukovnog sindikata taksista Crne Gore u ponedjeljak održati vanrednu sjednicu, i donijeti zaključke, koje će aktivnosti preduzeti tokom narednog perioda, a jedan od predloga je, kaže, i ulazak u organizaciju protesta.

Sindikat strukovnih taksista Crne Gore je, ističe, uputio 19. januara otvoreno pismo predsjedniku i poslanicima Skupštine Crne Gore povodom novog poskupljenja nafte i naftnih derivata.

Zahtijevali su da Skupština Crne Gore hitno pokrene inicijativu za izradu i usvajanje, novog Zakona o energetici, koji bi omogućio markiranje goriva.

Takođe zatražili su da Skupština po hitnom postupku predloži Vladi Crne Gore da limitira cijenu eurosupera 95 i eurodizela na maksimalnih 1,10 po litru, najmanje do usvajanja navedenog zakona kada bi se stvorili uslovi, za smanjenje akciza na gorivo.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније