Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

27. 07. 2022. 18:38 >> 18:36

VDT

Formiran predmet povodom prijetnji Kaleziću

Više državno tužilastvo (VDT) u Podgorici formiralo je predmet povodom prijetnji koje je predsjednik Upravnog odbora NVO Kvir Montenegro i aktivista za LGBT prava Danijel Kalezić dobio putem društvene mreže Instagram.

"Više državno tužilastvo u Podgorici je odmah po obavještenju o događaju formiralo predmet i izdalo obavezujuće naloge Upravi policije u cilju identifikacije lica koje je uputilo prijeteće i uvredljive objave. Nakon prikupljenih svih potrebnih obavještenja i identifikacije lica tužilaštvo će donijeti odluku u predmetu", navodi se u saopštenju VDT-a.

Podsjaćamo, predsjednik Upravnog odbora Kvir Montenegro i aktivista za LGBT prava Danijel Kalezić saopštio je da su mu, sinoć putem Instagrama upućene direktne prijetnje smrću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније