Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

26. 07. 2022. 18:52 >> 18:52
2

OGRANIČENI ZAKONOM

I pored dobre volje Vlada ne može pomoći organizaciju "Sea dance"

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma obavještavaju da i pored dobre volje Vlade Crne Gore ne može finansijski da podrži festival Sea dance, jer je ograničena Zakonom o kontroli državne pomoći.

Kako navode u saopštenju, država je limitirana zakonskim mogućnostima, jer Zakon o kontroli državne pomoći u skladu sa evropskim standardima propisuje da Vlada u okviru tzv. "de minimis" državne pomoći može da opredijeli maksimalno 200 hiljada eura podrške u okviru tri godine.

"To je iznos pomoći koju je EXIT kao organizator Sea Dance-a već dobio 2021. Na to je ukazala i Agencija za kontrolu državne pomoći na sastanku sa predstavnicima Vlade i organizatorima festivala, gdje je predočeno da bi nova pomoć bila u domenu krivične odgovornosti", navode u saopštenju MERT-a.

Dodaju, da to što je Vlada Crne Gore od 2014. godine kada je Sea Dance počeo da se održava u našoj zemlji izdvojila 1.700.000 eura za ovu manifestaciju, Opština Budva 1.790.000 eura, a Turistička organizacija Budve 898.000 eura, što je ukupno 4.388.000 eura, najbolje govori o namjeri države da se podrži ovaj projekat.

"Očekujemo da će organizatori Sea Dance-a uzeti u obzir sve što je Vlada Crne Gore do sada uradila da pomogne ovu manifestaciju, i da će, imajući u vidu da je riječ o komercijalnom festivalu koji ostvaruje prihode od ulaznica, brojnih sponzorstava i naplate pratećih sadržaja, imati odgovoran i profesionalan pristup i održati najavljeni program", navode u MERT-u.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније