Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

18. 07. 2022. 15:08 >> 15:07

PRIJAVA SDT-U

Stanišić sa saradnicima napravio višemilionsku štetu penzionerima

Grupa penzionera i Udruženje "Pravda" podnijeli su krivičnu prijavu protiv predsjednika Udruženja penzionera Podgorice Ilije Stanišića i njegovih saradnika, zbog sumnje da su tu organizaciju oštetili u višemilionskom iznosu zloupotrebom položaja.

Krivična prijava je, kako dodaju u dopisu Specijalnom državnom tužiocu Vladimiru Novoviću, podnijeta 18. 06. 2020. godine, sa dopunom iz juna 2022. godine, protiv Stanišića i njegovih saradnika, a podnio je u ime grupe od 25 penzionera Ivan Grdinić.

Stanišića optužuju za zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju, jer je, kako navode u prijavi, sebi i saradnicima pribavio materijalnu korist, na štetu penzionera Podgorice (njih 33.000) i pretvorio UP Podgorice u ispostavu DPS-a.

"Prva krivična prijava se nalazila kod tužiteljki Nataše Bošković i Snežane Šišević, koja je izabrana na veću tužilačku funkciju, a o drugoj krivičnoj prijavi još ne znamo ništa", napominju penzioneri.

Dodaju da je sudski vještak finansijske struke Milenko Popović po nalogu SDT-a uradio finansijski izvještaj, a Upravni odbor Fonda PIO 23.06.2022.godine usvoji dva Izvještaja (Izvještaj o raposdjeli humanitarne pomoći koja se dobija iz Budžeta države, i Izvještaj o izgradnji i raspodjeli penzionerskih stanova pod povoljnim uslovima), i usvojio Zaključke u kojima se konstatuju brojne nepravilnosti, prekršaji i teška krivična djela počinjena od strane Ilije Stanišića i njegovih saradnika, a radi se o štetama u milionskim iznosima.

"Posebna je priča o zloupotrebama sa raspodjelom i nezakonitom prisvajanju sredstava od penzionerske članarine. Želimo da Vam pored dokaza koje smo ranije priložili, dostavimo izvještaje sa zaključcima, kako bi se protiv počinilaca ovih krivičnih djela, kako u ovom tako i drugim udruženjima pokrenuli adekvatni zakonski postupci", navode u dopisu Novoviću.

Penzioneri su tražili hitan prijem kod SDT-a kako bi dobili odgovore šta se dešava sa njihovim prijavama.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније