Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

28. 06. 2022. 08:55   >>  08:53

VEBER-KOVAČ

Značajna uloga Ministarstva pravde u evropskim integracije

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber poručio je da je za ulazak Crne Gore u EU neophodno više uspjeha u odnosu na pregovaračka poglavlja 23 i 24, zbog čega smatra i da je Ministarstvo pravde vjerovatno najznačajniji resor u ovoj Vladi kada se radi o evropskim integracijama.

Ministar pravde, Marko Kovač, zahvalio je ambasadoru Njemačke, na posjeti i uspješnoj saradnji u prethodnom periodu, posebno u odnosu na ekspertsku podršku koju je njemačka ambasada pružila Ministarstvu u okviru priprema akata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Ministar je izrazio nadu da će ubrzo u Skupštini biti imenovani novi članovi Sudskog savjeta, što će otvoriti prostor za izbor novog predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore. Ovim putem, istakao je zadovoljstvo zbog prijavljenog broja kandidata za članstvo u Sudskom savjetu.

"Radi se o najvećem broju kandidata u dosadašnjem periodu, što govori o mnogo većem stepenu povjerenja u institucije ovog sistema, a samim tim i u Ministarstvo pravde koje je u prethodnom periodu učinilo sve, a i dalje čini, da u domenu svojih nadležnosti otkloni svaki postupak politizacije pravosudnih organa", naveo je ministar.

Ambasador je predložio da se kroz Sporazum između Crne Gore i savezne pokrajine Baden Virtemberg iskoriste mogućnosti potencijalnih studijskih boravaka i praktične edukacije naših sudija i državnih tužilaca u Baden-Virtembergu.

Ministar Kovač zahvalio je na toj inicijativi i u skladu sa tim izrazio spremnost da kroz saradnju sa Vrhovnim sudom, Vrhovnim državnim tužilaštvom i Centrom za obuku u sudstvu i tužilaštvu što prije organizujemo i institucionalizujemo ovaj vid saradnje jer bi svaka praktična pomoć i širenje znanja bila od velikog interesa i koristi za našu državu, a uz podršku ambasade Njemačke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније