Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z. [ Mina ]

11. 05. 2022. 17:15 >> 17:13

IMA I NAGRADA

Počela onlajn nagradna igrica "EU na dlanu"

Evropska unija (EU) u Crnoj Gori, u okviru Mjeseca Evrope, ponovo je organizovala onlajn nagradnu igricu EU na dlanu.

Iz EU info centra saopšteno je da je igrica dostupna na sajtu www.eunadlanu.me i da se sastoji od šest vrsta pitanja o EU, njenim zemljama članicama i evropskim integracijama Crne Gore, iz oblasti geografije, istorije, kulture, zabave i sporta.

Oni su kazali da su ove godine prilagodili igricu i osobama sa potpunim ili djelimičnim oštećenjem vida, koje sada ravnopravno mogu da učestvuju i takmiče se za nagrade.

„Igrici mogu da pristupe sa desktopa preko linka www.eunadlanu.me/osi. Kada se igrica učita, softver za prepoznavanje alata za prilagodljivost će se automatski aktivirati. Ovaj dio igrice razvili su po preporukama Saveza slijepih Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Iz EU info centra naveli su da igrica "EU na dlanu" počinje bacanjem kockice, nakon čega pion počinje „putovanje“ po Uniji.

„Država koju ćete „posjetiti“ i težina pitanja zavise od broja koji ste dobili bacanjem kockice“, kaže se u saopštenju.

Iz EU info centra rekli su da igrica traje u prosjeku desetak minuta, tokom kojih je potrebno obići svih 48 polja, koliko iznosi i maksimalan broj bodova.

„Da biste se kandidovali za nagrade, potrebno je da osvojite najmanje 28 poena“, navodi se u saopštenju.

Iz EU info centra rekli su da su nagrade poklon paketi, koje su pripremile ambasade zemalja članica EU.

Navodi se da će biti nagrađena 23 takmičara, čija imena će nasumično biti izvučena 19. i 31. maja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније