Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ Mina ]

13. 03. 2022. 17:24 >> 17:26
4

JOANIKIJE

"Događaji u Ukrajini posljedica bezbožništva"

Događaji u Ukrajini posljedica su bezbožništva koje se bilo ukorijenilo, ocijenio je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

On je, tokom liturgije u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, rekao da su mnogi svjetski mešetari gledali svoj interes.

„Kao što vidite, premnogo je laži. Mi moramo da saosjećamo sa pravoslavnim narodom u Ukrajini, prije svega da se molimo Bogu za taj narod, koji se, nažalost, međusobno zavadio“, kazao je Joanikije.

On je, kako je objavljeno na sajtu Mitropolije, rekao da to ne djeluje nepoznato, i da je „i kod nas mnogo podjela i zavađa“.

„Pa i Crna Gora je projektovana da bude mala Ukrajina”, dodao je Joanikije.

On je kazao da se nada da će se stanje u Ukrajini brzo smiriti.

“Danas je najteže Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi, našoj braći koju predvodi mitropolit Onufrije. To je kanonska Crkva koja je u jedinstvu sa Moskovskom Patrijaršijom i sa svim drugim pravoslavnim crkvama u vaseljeni. Njima je najteže”, naveo je Joanikije.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније