Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

24. 12. 2021. 13:47   >>  13:48 1

HADŽIĆ U POSJETI KOSOVU

Uprava za dijasporu otvorena za sve koji žele saradnju

Delegacija Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima predvođena v.d. direktorom Seidom Hadžićem boravila je u službenoj posjeti udruženjima i uglednim pojedincima na Kosovu, koji su porijeklom iz Crne Gore. Domaćini su iznijeli niz problema sa kojima su se susretali ranije, a jedan od najvećih je i taj što u prošlosti ova grupa udruženja, kao i uspješnih pojedinaca iz neobjašnjivih razloga nijesu imali saradnju sa institucijama matične države Crne Gore.

Kako ističu u saopštenju Uprave, Hadžić je poručio da je Uprava na raspolaganju svima koji žele da ostvare saradnju sa njom, te da doprinesu poboljšanju odnosa između dijaspore i Crne Gore.

"Granica naše zemlje je prag vaše kuće, a Crna Gora je vaš dom. Mi ćemo mijenjati loše prakse od ranije, a radićemo na zbližavanju cjelokupne dijaspore sa svojom zemljom bez obzira na nacionalnost, a državni identitet je naša identifikacija", kazao je Hadžić.

Kao član delegacije posjeti je prisustvovao i v.d. pomoćnik direktora Arben Jakupi, koji je istakao što naša dijaspora i na Kosovu obnaša jako odgovorne i značajne funkcije, te to samo po sebi govori koliko veliki potencijal ima naša dijaspora.

Hadžić je konstatovao i zaključio da je ovo jedan od niza koraka uspostavljanja saradnje i da će ona biti unaprijeđivana u budućnosti sa cjelokupnom dijasporom Kosova, a da plodovi te saradnje
će se ubrzo prepoznati na konkretnim projektima i ostvarenim inicijativama.

Delegaciju su dočekali između ostalih i Mijaz Mehović - predsjednik filijale UDBK za Kosovo, Mirzet Džogović - zamjenik gradonačalnika opštine Peć, Asmir Zekić - predsjednik Fudbalskog kluba Behar iz Vitomirice, Mehmed Ćeman - službenik u Opštini Istok, Mersiha Adrović - službenica u Direktoratu Kukture u Opštini Peć, Adnan Dacić - profesor u Gimnaziji, Faik Balić - direktor Doma Kulture u Vitomirici.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније