Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

17. 10. 2021. 19:18   >>  21:12 3

GRUPA GRAĐANA CETINJA

Protest ispred Vlade zbog upisa Cetinjskog manastira

Grupa građana Cetinja pozvala je sve građane Crne Gore da im se sjutra u 18 sati pridruže na protestu u Podgorici ispred Vlade Crne Gore.

Protest se, kako su kazali, organizuje "zbog rješenja koje je donijela Uprava za katastar i državnu imovinu, a kojim je Srpskoj pravoslavnoj crkvi prepisana svojina nad Cetinjskim manastirom".

U saopštenju poručuju da će težiti da Crna Gora ne bude budžak "Srpskoga sveta", već bastion multikulturalizma, slobodarstva i građanskoga sklada.

Predsjednica Opštinskog odbora Liberalne partije Nikšić Jelena Marković kazala je da će na protestu potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću dostaviti dokaze da su 5. septembra na Cetinju građani gađani gumenim mecima.

Ona je najavila da će se, osim pomenutih oštećenih i povrijeđenih građana, skupu pridružiti svaka Crnogorka i Crnogorac kojeg su zaboljele suze, plač i rane tog nezaboravljenog 5. septembra.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније